„Este o procedură deschisă, fiecare procuror are șansă. Înscrierile se închid pe 16 martie. (…) Este o procedură strict bazată pe legea în vigoare. (…) Din moment ce toți procurorii au șanse să se înscrie, cred că e foarte transparentă. Toți procurorii care respectă legea sunt invitați să se înscrie, nu este nimeni dinainte stabilit. Acesta este apelul meu, să se înscrie toți cei care cred că au experiența, maturitatea, integritatea să poată conduce o asemenea structură. Criteriile sunt strict prevăzute în lege”, a afirmat Cazanciuc, înainte de bilanțul DIICOT pe anul 2014.
La finalul prezentării bilanţului, Cazanciuc a precizat că se va consulta cu președintele Klaus Iohannis înainte de a trimite propunerea pentru noul șef al DIICOT.
Chestionat dacă vizavi de următorul șef al DIICOT va cere o informare de la SRI, pentru a nu exista situații precum cea în care a fost Alina Bica, Cazanciuc a precizat: „Cu siguranță voi face toate demersurile legale în așa fel încât la conducerea DIICOT-ului să fie cel mai bun procuror”.
Ministrul a subliniat că, în general, procurorii DIICOT își doresc în frunte un procuror pe care să-l respecte profesional, care să le dea încredere și care poată să adune în jurul lui o echipă de elită, așa cum e această structură.
La bilanțul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) participă vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, șeful Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, procurorul general Tiberiu Nițu, procurorul șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Iacob, membri ai CSM.
Ședința de bilanț se desfășoară fără accesul presei, declarațiile urmând să aibă loc în jurul orei 14,30.
Postul de procuror şef al DIICOT este vancant după ce Alina Bica a fost suspendată din funcţie, ca urmare a problemelor cu legea în dosarele ANRP.