Mavrodin, liderul asociaţiei care a organizat protestele din ianuarie, a fost arestat

Liderul Asociaţiei Naţionale a Haiducilor, organizaţie care obţinuse autorizaţiile pentru protestele antiguvernamentale din ianuarie, constănţeanul Nicolae Mavrodin, reţinut pentru mai multe infracţiuni, printre care evaziune fiscală şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, a fost a arestat.
Romania TV
14 mart. 2012, 21:10
Mavrodin, liderul asociaţiei care a organizat protestele din ianuarie, a fost arestat

Nicolae Mavrodin a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, iar, miercuri, a fost prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, aceasta fiind admisă de magistraţi, potrivit Mediafax.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel.

Mavrodin este cercetat pentru evaziune fiscală, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, Nicolae Mavrodin este suspectat că, din martie 2011 şi până în prezent, a refuzat să prezinte reprezentanţilor Gărzii Financiare documentele financiar contabile ale Fundaţiei Naţionale pentru Tineret, al cărei preşedinte este, şi s-a sustras de la efectuarea verificărilor financiar-contabile prin declararea inexactă a sediului social al fundaţiei din municipiul Constanţa, situat pe bulevardul Mamaia.

Totodată, el a întocmit în fals un proces-verbal atestând în mod nereal că ar fi fost ales preşedinte al fundaţiei şi a solicitat notarului public legalizarea unei copii a acestui înscris, deşi cunoştea că acesta cuprinde semnături contrafăcute.

De asemenea, Mavrodin, în calitate de preşedinte al Fundaţiei Naţionale pentru Tineret a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare cu o societate comercială, atestând în mod nereal că fundaţia ar fi proprietara unui imobil din municipiul Bucureşti, situat pe Calea Victoriei, prejudiciul fiind de aproximativ 275.000 de euro.

Nicolae Mavrodin a fost organizatorul mitingurilor din luna ianuarie a acestui an din faţa Prefecturii Constanţa, când timp de mai multe săptămâni protestatarii au cerut demisia Guvernului Boc, a preşedintelui Traian Băsescu şi organizarea de alegeri anticipate.

Mavrodin este preşedintele Asociaţiei Haiducilor, organizaţie care obţinuse autorizaţiile pentru acţiunile de protest de la începutul acestui an.

De asemenea, el se prezintă şi ca lider al revoluţionarilor din Constanţa, precum şi ca preşedinte al altor asociaţii şi fundaţii, cum ar fi Fundaţia Naţională pentru Tineret şi Asociaţia Tinerilor Revoluţionari din Constanţa.

Nicolae Mavrodin s-a făcut remarcat şi în timpul festivităţilor prilejuite de Ziua Marinei, 15 august 2011, când, împreună cu fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma, a vrut să scandeze prin porta-voce sloganuri împotriva preşedintelului Traian Băsescu. Cei doi au fost scoşi din mulţime de jandarmi, iar Mavrodin a fost dus la spital cu ambulanţa după ce a acuzat că i s-a făcut rău, ulterior ei fiind amendaţi de Jandarmerie cu câte 500 de lei.

Cu o zi înainte, Mavrodin a făcut scandal şi în timpul Ceremonialului cu depuneri de coroane organizat de reprezentanţii Forţelor Navale Române cu prilejul Zilei Marinei la Monumentul Crucea Marinarilor. Nemulţumit că organizaţia sa de revoluţionari nu fusese inclusă în programul manifestării, a aruncat coroana pe care o pregătise pentru acest eveniment în mare.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele Iohannis a înmânat drapelul României echipei olimpice pentru Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'