Ce poți face într-un astfel de scenariu? Din fericire există câteva soluții gratuite care te pot ajuta. Echipa 7tutoriale.ro vă oferă următoarele sfaturi:
Pasul 1 – Găsește un calculator nevirusat cu conexiune la Internet
Primul pas este să închizi calculatorul virusat și să găsești un altul, cu o conexiune la Internet. Folosește un stick de memorie USB gol ori un CD sau DVD gol pe care poți scrie o soluție antivirus offline pe care o poți folosi pentru a dezinfecta calculatorul problemă.
Citeşte şi De ce trebuie să acoperim camera web când nu o folosim
Pasul 2 – Descarcă un disc bootabil cu un produs antivirus offline
Pasul doi este să descarci o imagine pentru un disc bootabil care pornește o soluție antivirus offline. Din păcate puțini producători de antivirus oferă astfel de imagini în mod gratuit. Cele mai bune opțiuni sunt următoarele:
Windows Defender Offline – este disponibil în mod gratuit pentru sistemele de operare Windows pe 32 de biți și 64 de biți. De asemenea, imaginea respectivă poate fi scrisă și pe un stick de memorie USB, nu doar pe un CD sau un DVD.
Bitdefender Rescue CD – există doar o singură imagine disponibilă, ce poate fi descărcată de pe FTP-ul Bitdefender.
Kaspersky Rescue Disk – această imagine are nevoie de o actualizare cu ultimele definiții de antivirus înainte de a fi folosită cu succes.
Trend Micro Rescue Disk – veți descărca un program gratuit ce poate fi folosit pentru a crea o imagine bootabilă cu antivirusul celor de la Trend Micro.
Avira Rescue System – Avira au un motor antivirus care este dezvoltat în România, la fel ca cel de la Bitdefender. Puteți descărca atât o imagine de disc ISO cât și un fișier executabil cu produsul lor antivirus offline.
AVG Rescue CD – puteți descărca o imagine ISO sau o arhivă cu discul bootabil al celor de la AVG. Din păcate, acest produs pare să fie actualizat mai rar decât alte produse similare.
Continuarea pe Playtech.ro.