Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, face apel la parlamentari: Codul Fiscal trebuie votat urgent

Graţiela Gabrilescu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a declarat, luni, la Ploiești, că mediul de afaceri din România trebuie împrospătat, iar în acest sens este nevoie ca noul Cod Fiscal să fie votat urgent.
Filip Stan
09 mart. 2015, 14:46
Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, face apel la parlamentari: Codul Fiscal trebuie votat urgent

Mediul de afaceri din România trebuie împrospătat pentru că și angajatul, și angajatorul are un rol foarte important în modul în care se dezvoltă economia națională. (…) Este important ca acest Cod Fiscal să fie urgent votat în Parlamentul României după dezbaterea legală”, a afirmat Graţiela Gavrilescu, președintele Partidului Liberal Reformator (PLR) Prahova.

Ministrul a subliniat nevoia ca România să se alinieze normativelor europene, punctând în acest sens importanța susținerii IMM-urilor, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Tăriceanu, apel fără precedent către foştii colegi din PNL: Vă cer să nu blocaţi noul Cod Fiscal

„Eu doresc ca mediul de afaceri din România să fie revigorat, doresc ca numărul IMM-urilor din România să crească (…). Suntem o țară europeană, trebuie să ne aliniem tuturor normelor și normativelor internaționale și să ne uităm atent cum în celelalte state, nu numai din Europa, ci din întreaga lume, IMM-urile au o forță extraordinar de mare. Așa cum în România peste 42% din aportul la PIB este adus de IMM-uri, trebuie să aducem contribuția noastră prin votul în Parlament (…) ca dezvoltarea IMM-urilor din România să se facă așa cum trebuie, cu facilitățile de rigoare și cu respectarea legii și din partea dumnealor”, a afirmat ministrul.

În plus, Grațiela Gavrilescu și-a exprimat speranța că armistițiul pe Codul Fiscal propus de liderul PLR, Călin Popescu Tăriceanu, va fi însușit de liberali.

Citeşte şi: Ponta ia în calcul ANGAJAREA răspunderii Guvernului pe noul Cod fiscal: Mă descurc cu moţiunile de cenzură

„Sper să și-l însușească, să îl voteze și să fie de acord cu el membrii PNL, adică foștii noștri colegi membri ai PNL. (…) Sper ca ei să voteze modificările actuale din Codul Fiscal”, a mai declarat aceasta.

Pe de altă parte, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Cătălin Beciu, a arătat că, odată cu adoptarea noului Cod Fiscal, România va deveni „cea mai interesantă țară pentru business din Europa”.

Eu cred că până acum statul român a fost generator de capcane pe care, cinstit, îl suspectez că le-a întins voit de-a lungul timpului, ori toată această poveste se va încheia odată cu adoptarea acestui Cod Fiscal. (…) Veți vedea un volum mare de investiții străine pe care nimeni nu l-ar mai fi așteptat. (…) Codul acesta Fiscal este foarte bine sincronizat cu realitățile care ne înconjoară în plan european. (…) Singura care rămâne foarte stabilă și interesantă în această parte a Europei este România. (…) E o țară foarte stabilă. Dacă la asta adăugăm și acest Cod Fiscal, eu cred că România va fi cea mai interesantă țară pentru business din Europa”, a explicat Beciu.

Secretarul de stat a arătat că acest nou Cod Fiscal este „probabil cel mai liberal” astfel de Cod pe care România l-a avut „vreodată”.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Joe Biden reevaluează candidatura dacă apar probleme medicale, în contextul presiunilor din partid
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'