Udrea face primul pas spre împăcare. Îl laudă pe Ungureanu pe blog

Vicepreşedintele PDL, Elena Udrea, scrie pe blogul său că Ungureanu poate fi factorul de echilibru de care are România nevoie, mai ales în perspectiva alegerilor din toamnă. Totodată, fostul ministru dă asigurări că nu există tensiuni între PDL şi primul-ministru.
Romania TV
15 mart. 2012, 09:47
Udrea face primul pas spre împăcare. Îl laudă pe Ungureanu pe blog

Postarea pe blogul lui Udrea începe cu un comentariu laudativ la adresa prestaţiei lui Ungureanu în emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3.

„Uau! Ce jale la Antene! După emisiunea de ieri seară, gaşca lui Voiculescu se străduieşte, fără succes însă, să mascheze eşecul spectaculos al directorului postului, omul cel mai de încredere al lui Felix, vârful de lance al armatei mogulului în lupta cu adversarii politici. În prezenţa premierului, doar unu la unu, aroganţa şi suficienţa şi-au dovedit limitele! Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a reuşit aseară un lucru cu adevărat deosebit: a mers în emisiune la Gâdea şi a demonstrat moderatorului că el este bun doar în momentul în care ţipă şi are aplaudaci şi yesmeni în jurul lui. Din punctul de vedere al omului politic care merge adesea la emisiuni televizate, prim-ministrul a arătat aseară de ce îşi merită primul loc în sondajele privind favorabilitatea în rândul românilor, înaintea liderilor de carton ai opoziţiei. Felul în care a făcut faţă întrebărilor insinuante de-a lungul emisiunii a arătat care este diferenţa între un om care spune ceea ce simte şi gândeşte şi un jurnalist care atacă la comandă”, scrie Elena Udrea.

Ea crede că noul prim-ministru răspunde aşteptărilor românilor prin calităţile pe care le probează: „este încă tânăr, cu o carieră în spate, cu un discurs echilibrat, cu obiective clar fixate şi, mai ales, nu este văzut neapărat ca fiind un politician.”

Vicepreşedintele PDL a dat asigurări că nu există fricţiuni între coaliţia guvernamentală şi noul şef al Guvernului. „Cred că Mihai Răzvan Ungureanu poate fi acel factor de echilibru de care România are atât de mare nevoie în contextul relansării economice, dar şi al alegerilor din această toamnă. Cred că a pornit bine în noul mandat şi sunt convinsă că românii vor vedea cu ochi buni decizia PDL de a-l susţine. Închei prin a le spune toturor celor care-şi freacă palmele de fericire că există tensiuni în coaliţie şi că există tensiuni între PDL şi premier: vă bucuraţi degeaba!”, susţine Udrea.

Pe de altă parte, ministrul nu uită să-i amintească lui Ungureanu că sarcina sa este mai uşoară decât cea a predecesorului său în funcţia de la Palatul Victoria.

„Sigur, sunt convinsă că sarcinile pe care le are înaintea sa vor fi infinit mai uşoare decât cele ale guvernului Boc. Pentru că acesta din urmă a luat măsuri de reechilibrare bugetară destul de dure pentru populaţie, în timp ce Executivul Ungureanu trebuie să-i facă pe români să aibă din nou încredere în instituţiile statului şi să crească nivelul de trai al oamenilor. Ceea ce, să recunoaştem, este o misiune ceva mai uşoară şi mult mai populară. Cu atât mai mult cu cât se bucură de sprijinul PDL şi, fără îndoială, şi de sprijinul meu”, conchide Udrea.

Elogiile Elenei Udrea par surprinzătoare în contextul în care ea a avut o dispută cu Ungureanu generată de declaraţiile acestuia legate de construcţia de piscine pe care ar fi încurajat-o fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului. Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, recent, la postul public de televiziune, că fondurile ministerelor rezervate diferitelor proiecte, precum construcţia de piscine, vor fi reorientate către alte programe, adăugând că el nu are o mare „apetenţă” pentru piscine săpate în diferite localităţi, deoarece România nu este „o ţară de înotători”.

Replica lui Udrea nu s-a lăsat mult aşteptată. „Referitor la bazinele de înot, mă aştept ca membrii Guvernului, primul-ministru, să nu aibă abordări de tipul unor jurnalişti de la Antena 3. Trebuie să ştii foarte bine subiectul, altfel rişti să vorbeşti… Din ceea ce a spus (n.r. – Mihai Răzvan Ungureanu) reieşea că nu ştia foarte bine subiectul. Era normal, era de două săptămâni prim-ministru, dar tocmai de aceea trebuie mai multă rigoare, pentru că riscul este să ai abordările unor persoane care vorbesc cu rea credinţă”, a spus Udrea.

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Daniel Tudorache, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în „Dosarul diamantelor”
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'