EUROVISION 2015. SCANDALUL continuă. Cum a votat DE FAPT juriul şi de ce a câştigat VOLTAJ

EUROVISION 2015. Ca în fiecare an, selecţia naţională pentru Eurovision se termină cu scandal, iar tot mai multe voci contestă trupa Voltaj, cea desemnată să reprezinte România la EUROVISION 2015, la Viena.
Romania TV
11 mart. 2015, 08:47
EUROVISION 2015. SCANDALUL continuă. Cum a votat DE FAPT juriul şi de ce a câştigat VOLTAJ

CÂŞTIGĂTOR EUROVISION 2015 ROMANIA a fost desemnat trupa Voltaj, cu melodia „De la capăt” şi, cum era de aşteptat, decizia nu a fost pe placul multora. Unii s-au grăbit să caute melodia care ar fi „inspirat” piesa celor de la Voltaj, pentru a arunca acuzaţii de plagiat, alţii opinează că nu Călin Goia&co. ar trebui să reprezinte România la Eurovision pentru că nu ar fi fost cei mai buni din concurs.

Eurovision 2015: Piesa cântată de Voltaj, PLAGIAT după o piesă străină? Ce spun compozitorii

Dar, la finalul tuturor polemicilor rămâne, votul publicului şi al juriului, care au considerat că Voltaj trebuie să reprezinte România la Viena. Cum votul publicului este subiectiv şi nu are cine să-l explice, juraţii sunt, în schimb, în măsură să detalieze criteriile în funcţie de care au decis câştigătorul selecţiei naţionale. Iar pe lângă compoziţie şi interpretare au contat foarte mult şi elementele de spectacol, detalii la care publicul Eurovisionului a devenit, de asemenea, mult mai atent în ultimii ani, când concursul nu a mai fost unul strict de interpretare.

LACRIMILE lui Călin Goia, mai puternice decât show-ul SADO-MASO al Luminiţei Anghel

Surse apropiate juraţilor au dezvăluit, pentru „ring„, motivele pentru care trupa Voltaj „i-a luat faţa” Luminiţei Anghel. Considerate un succes garantat în show-ul Eurovision, elementele cu conotaţie sexuală au fost taxate de juriu pentru că unii concurenţi le-au folosit ca nuca-n perete.”Unii juraţi au zâmbit la show-ul Luminiţei Anghel care, în opinia lor, a combinat Chippendales cu accente sadomasochiste, fără să aibă vreo legătură cu «milionul de stele» din titlul piesei. În schimb, Călin Goia i-a impresionat când şi-a şters lacrimile pe scenă, i-au simţit emoţia. Juraţii au punctat bine şi rochia cu artificii a Cristinei Vasiu”, au dezvăluit, pentru „ring”, surse apropiate organizatorilor competiţiei.

Citeşte şi EUROVISION 2015. Călin Goia: Ne gândim cum să ajungem mai sus de locul doi la Eurovision VIDEO

Cum au ales juraţii. „Unii nu ştiu să piardă”

Ovi Jacobsen, care a reprezentat România de două ori la Eurovision alături de Paula Seling, a făcut de această dată parte din juriu. Şi a considerat că Voltaj merită 12 puncte din partea sa şi să meargă la Viena, deşi alţii o vedeau favorită pe Luminiţa Anghel. El exclude varianta unor aranjamente privind câştigătorul selecţiei naţionale. „A fost cea mai bună sumă totală ţinând cont de interpretare, mesaj transmis, show etc. Voltaj a învins datorită experienţei. N-a existat nicio influenţă externă, nu înţeleg scandalul. Dar unii nu ştiu să piardă. Într-o competiţie trebuie să fii gata să şi pierzi, nu doar să câştigi. E greu să convingi pe cineva că n-a fost persecutat. La piesa interpretată de Luminiţa Anghel, în Top 3 la mine, am notat: coregrafie – bună, vocal – stabil şi convingător şi stare foarte bună pe parcursul piesei. E greu de spus ce piesă va sensibiliza Europa, dar Voltaj va prezenta ceva live de calitate. E frumos să-i susţinem, eu îi voi sprijini cu drag în ţările nordice, dacă îmi vor cere”, a spus Ovi pentru Ring, adăugând că, pentru ca povestea piesei „De la capăt” să prindă în afară, trupa va trebui să explice publicului mesajul cântecului.

Citeşte şi VOLTAJ, castigator EUROVISION ROMANIA: „Cred că mesajul nostru se va face cunoscut în Europa”

Mihai Pocorschi este un alt jurat care a dat notă maximă celor de la Voltaj şi spune că înţelege frustrările colegilor săi de breaslă: „Cinci subiectivităţi de la oameni diferiţi pot naşte obiectivitate într-un juriu în artă. Înţeleg frustrarea unui concurent care a pierdut, înţeleg şi bucuria celui care câştigă. Atât Andrei Tudor, cât şi Cristi Faur şi Luminiţa Anghel au gustat din cupa victoriei la Eurovision. Din păcate, victoria nu e eternă. Artiştii sunt uşor megalomani şi fiecare îşi imaginează că opera lui e cea mai bună. Adesea mi se întâmplă şi mie, şi nici Andrei Tudor şi Cristi Faur nu cred că fac excepţie. (…) Am punctat melodia, interpretarea şi show-ul, nu priza la public a interpretului şi cariera lui. Nu există un stil Eurovision, contează doar emoţia artistică pe care o piesă o trezeşte. Melodia Luminiţei a fost a treia în aprecierile mele. Ea şi echipa ei au obţinut locul doi şi la juriu, şi la public, o poziţie cel puţin onorabilă. Când cineva pierde, spune că lucrurile au fost aranjate. De ce oare nimeni nu afirmă asta când câştigă? Am o carieră şi peste 50 de single-uri de radio. Am mai fost la Eurovision şi în juriu, şi în concurs şi am acceptat (bucuros sau nu) decizia juriului”.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Laura Giurcanu și-a făcut de cap la mare. Influencerița se bucură de viața de femeie singură
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pericol în piețe! Legume și fructe contaminate cu pesticide periculoase pentru oameni
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Cel mai valoros schelet de dinozaur vândut vreodată atinge suma record de 44,6 milioane de dolari
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'