Senatul a decis. Revoluționarii, obligaţi să îşi reînnoiască certificatele pentru a primi indemnizaţii

Senatului a adoptat, marţi, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care a generat amplele proteste ale revoluţionarilor din 1989. Acum, revoluţionarii sunt obligaţi să îşi reînnoiască certificatele pentru a obţine îndemnizaţii.
Filip Stan
11 mart. 2015, 15:44
Senatul a decis. Revoluționarii, obligaţi să îşi reînnoiască certificatele pentru a primi indemnizaţii

Potrivit proiectului de lege, revoluţionarii sunt obligaţi să obţină, pentru indemnizaţii, noi certificate care să ateste că au avut „un rol determinant” la Revoluţie.

La vot au fost înregistrate 60 voturi ”pentru”, 44 voturi ”împotrivă” şi 11 ”abţineri”, raportul de respingere propus plenului de Comisia juridică fiind respins cu 64 de voturi ”împotrivă”, 38 de voturi ”pentru” şi 11 abţineri.

Citeşte şi: Victor Ponta, într-o dispută verbală cu revoluţionarii adunaţi la Cercul Militar VIDEO

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă 95/2014 pentru modificarea Legii recunoştinţei faţă de eroii martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertifit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 primise votul negativ unanim al senatorilor din Comisia juridică prezenţi la şedinţa în care s-a dat vot pe raport, inclusiv din partea social-democraţilor.

Membrii Comisiei juridice au arătat, în raport, că ”în cadrul dezbaterilor s-a conturat opinia conform căreia, în acest domeniu de reglementare, nu se impun modificări legislative de natura celor promovate prin ordonanţa de Guvern”.

Comisia juridică menţionează că a primit peste 40 de memorii din partea unor persoane fizice, beneficiari ai legii supuse modificării şi completării, precum şi din partea asociaţiilor în care sunt constituiţi revoluţionarii din România.

Potrivit expunerii de motive, Guvernul propune modificarea legislaţiei în vigoare pentru a exista prevederi clare, fără echivoc în acest domeniu.

În documentul menţionat se arată că OUG a fost adoptată în vederea acordării recunoştinţei numai faţă de persoanele care au avut un rol determinant la victoriei Revoluţiei, implicând reluarea plăţilor cu un efort bugetar redus faţă de cel existent şi descurajarea abuzurilor.

Citeşte şi: Sute de revoluţionari au protestat la Guvern faţă de obligativitatea obţinerii de noi certificate

Proiectul va merge la Camera Deputaţilor în calitate de cameră decizională.

Guvernul susţine că Legea 341/2004 nu mai corespunde realităţilor social-politice actuale, iar aplicarea greşită sau abuzivă a acesteia a generat inechităţi şi multiplicarea numărului beneficiarilor şi a generat conflicte sociale şi manifestaţii de stradă.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Afacerea cu care doi frați din Bihor au dat lovitura. Un litru poate costa și 200 de lei
Capital.ro
Adio, maestre! Legendarul cântăreţ s-a stins din viaţă: Vei intra în istorie
Playtech.ro
Lavinia Pîrva, cea mai fierbinte apariție! Soția lui Bănică a arătat chiar TOT fără inhibiții
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Cum faci pereții lună în câteva minute. Soluția o faci în casă, costă cât o bere
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Pensia cu care trăiește Nelu Vlad! Solistul piesei „Se mărită Mona mea” are o carieră de peste 4 decenii
Capital.ro
Românii primesc mai mulți bani de la stat. UE și România bat palma: Am solicitat modificare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Ungaria Blochează Declarația UE privind Alegerile Controversate din Venezuela
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?