Mancarea pe care o consumam ne poate determina starea de spirit. Iar stresul poate sa „isi scoata capul urat” la suprafata pielii tale.
Dar nu doar stresul poate cauza probleme ale pielii, la fel o pot face si anxietatea, depresia si alte conditii psihologice, de asemenea. Asociatia Americana Psihologica (APA) spune ca un nou camp numit psihodermatologie tinde sa inteleaga relatia dintre sanatatea noastra mentala si piele.
Citeşte şi De ce este bine să mănânci SALATĂ VERDE pe stomacul gol
Noi cercetari in acest camp sugereaza ca multe dintre caile standard ale psihologilor trateaza conditiile psihologice, si ca terapia comportamentala cognitiva si meditatia ar putea ajuta in cazul unor astfel de conditii dermatologice, de asemenea.
„Pielea este cea mai usor de sesizat parte a corpului care poate avea un impact a factorilor psihologici, dar, din pacate, foarte putini psihologi cerceteaza asta. Este psihologia de sanatatea clasica, doar ca dintr-o alta perspectiva”, precizeaza Kristina G. Gorbatenko-Roth, un profesor de psihologie de la University of Wisconsin-Stout.
Asadar, daca ai probleme cu pielea: acnee, psoriasis, eczeme sau roseata care nu mai disparte si niciun tratament nu pare sa dea roade, ar fi cazul sa iei in considerare un tratament psihologic.