10. Baladin: Spiritul Crăciunului – 40%
Berarul italian Teo Musso a produs o bere numită “Spiritul Crăciunului”, care se află pe locul 10 pe lista noastră. Fabrica de bere Baladin este pasiunea lui Musso şi de-a lungul timpului el a venit pe piaţă cu zeci de tipuri de bere. Esprit de Noel este recomandată pe site-ul companiei “celor care doresc eleganţă şi gust”. Preţul unei sticle se ridică la 27 de euro.
9. BrewDog: Sink The Bismark – 41%
Berarii scoţieni de la BrewDog au scos această bere pe piaţă în februarie 2010 şi era “cea mai tare bere din lume” la vremea respectivă. Sink The Bismark are de patru ori hameiul unei beri blonde normale. Este comercializată în sticle de 330 ml, iar preţul unei astfel de sticle este de 45 de euro.
8. Schorschbrau: Schorschbock 43 – 43%
Această bere a apărut ca reacţie la îndrăzneala scoţienilor de la BrewDog de a face cea mai puternică bere din lume, Sink The Bismark. Imediat, nemţii au fost cei care au scris pe etichetă “Cea mai puternică bere din lume”, dar nu s-au mulţumit cu atât, ei adâugând într-un colţ: “Franconii (zonă din Germania) nu poartă rochii, precum fetele”. Preţul unei sticle este de 100 euro.
7. Brouwerij t’ Koelschip: Obilix – 45%
Şi acest produs a apărut pe piaţă ca urmare a „războiului celor mai tari beri”, chiar pe site-ul companiei olandeze fiind scris că Obilix a fost lansată ca răspuns la produsele lansate de BrewDog şi Schorschbrau. Stcla de 330 ml poate fi comandată şi de pe site-ul companiei, costul său fiind de 20 de euro.
Citeşte şi Cât alcool ar trebui să bei la prima întâlnire? Răspunsul a fost calculat ştiinţific
6. BrewDog: End of History – 55%
Pentru a nu fi mai prejos decât concurenţii lor germani şi olandezi, scoţienii de la BrewDog au lovit din nou la sfârşitul lui 2010, cu „Sfârşitul Istoriei”. Numele a fost ales după o idee a filosofului politic Francis Fukuyama şi s-au produs doar 12 sticle, îmbrăcate în blăni de veveriţă, fiecare vândută la peste 720 de euro bucata.
5. Schorschbrau: Schorschbock 57 – 57%
Nemţii au de peste 500 de ani în vigoare un cod al purităţii berii, şi chiar această bere, în ciuda tăriei sale, îl respectă cu sfinţenie. Doar 36 de sticle, a câte 330 ml, au fost produse, vândute fiecare pentru 275 de dolari bucata.
4. Brouwerij t’ Koelschip: Start the Future – 60%
Koelschip nu a suportat prea multă vreme să stea pe locul doi, iar în scurt timp şi-a luat titlul înapoi, lansând pe piaţă Start the Future. În plus, preţul este mult mai mic, doar 35 de euro sticla, această bere putând fi cumpărată oricând şi în orice cantitate inclusiv de pe internet, de pe site-ul companiei.
3. Brewmeister: Armageddon – 65%
Şi aceasta a deţinut pentru scurtă vreme titlul de „cea mai tare bere din lume”. A fost lansată pe piaţă pe data de 3 noiembrie 2012, iar producătorii ei sunt scoţienii de la Brewmeister, care o vând la un preţ sub 100 de dolari sticla. Este produsă printr-un proces numit fermentare la rece, care presupune răcirea băuturii până aproape de temperatura de îngheţ. După ce apa din compoziţie îngheaţă, ea este eliminată, rămânând în mare parte alcoolul în băutură.
2. Brewmeister: Snake Venom – 67,5%
În 2013, Brewmeister a înlocuit Armagheddon în fruntea topului celor mai tari beri cu Veninul Şarpelui, o bere numită Snake Venom. Berea este disponibilă pe site-ul companiei, la preţul de 80 de dolari sticla. Berea conţine ingrediente speciale, între care malţ afumat cu cărbune şi două tipuri de drojdie – de bere şi de şampanie.
1. Brouwerij t’ Koelschip: Mystery of Beer – 70%
Olandezii de la Koelschip sunt cei care conduc în momentul de faţă acest top care se modifică atât de des. Un astfel de „mister”, la sticlă de 330 ml, costă 45 de euro şi este disponibil online, pe site-ul companiei. Concentraţia mare de alcool ne face să privim totuşi cu suspiciune o astfel de bere, care se apropie periculos ca nivel de cel mai alcoolizat rom de pe piaţă, celebrul Bacardi 151, care este şi inflamabil.