Astfel, într-un articol din prestigioasa revistă „The Parliament Magazine” semnat de europarlamentarul PSD, acesta subliniază că „viitorul digital al Europei nu poate fi ignorat”, afirmând totodată că o astfel de Comisie dedicată Internetului „ar garanta faptul că potențialul imens al Agendei Digitale are o șansă de a deveni realitate: o nouă realitate europeană în spațiul virtual”.
De aceea, europarlamentarul român solicită o Comisie pentru Internet și Agenda Digitală în cadrul legislativului de la Bruxelles.
„Arena digitală este un spațiu plin de probleme, care sunt rareori abordate într-o manieră coerentă și deschisă. Din acest motiv, am solicitat înființarea unei comisii speciale în cadrul Parlamentului European, responsabilă pentru propuneri legislative privind Internetul și Agenda Digitală”, arată eurodeputatul.
Victor Negrescu atrage atenția că, deși s-a investit mult în infrastructura europeană și în diverse modalități de a genera creștere economică și dezvoltare, domeniul IT și mijloacele de comunicare online au fost în mare parte ignorate de autoritățile europene.
„Infrastructură digitală și Internetul au devenit o parte integrantă a vieții noastre de zi cu zi, a societății și a activităților economice. În ciuda acestei realități atotcuprinzătoare, există foarte puține inițiative europene importante de abordare a problemelor care apar în acest domeniu. Știm că cetățenii sunt preocupați de viteza Internetului, de accesibilitate și de respectarea drepturilor în spațiul virtual, dar totuși părem a nu lua în seamă aceste aspecte. Cred că este o greșeală majoră”, a scris Victor Negrescu.
În cadrul articolului său din publicația europeană, Victor Negrescu a explicat și beneficiile dezvoltării infrastructurii digitale.
„Rețelele sociale și comunicarea pe Internet nu mai reprezintă un capriciu sau o noutate. Acestea sunt o parte importantă a vieții noastre sociale și politice, precum și o parte determinantă pentru economiile noastre. Rețelele sociale sunt un instrument vital pentru informare și comunicare. Reprezintă un mijloc pentru a aduce cetățenii europeni împreună. S-ar putea spune chiar că rețelele sociale reprezintă un element central și neașteptat de integrare europeană”, a mai scris Victor Negrescu.
În prezent, în Parlamentul European există 20 de comisii, însă niciuna nu vizează în mod direct reglementările din mediul online.