Teodor Atanasiu, lider PNL: Nu se justifică deschiderea dosarului împotriva lui Băsescu

Liderul liberal Teodor Atanasiu a declarat miercuri, la B1 TV, că "nu se justifică deschiderea unui dosar penal la adresa lui Traian Băsescu" privitor la declaraţiile acestuia despre Gabriela Firea, transmite HotNews.
Romania TV
18 mart. 2015, 19:19
Teodor Atanasiu, lider PNL: Nu se justifică deschiderea dosarului împotriva lui Băsescu

Atanasiu a condamnat limbajul lui Basescu, despre care a spus ca este nedemn pentru presedintele unei tari europene, dar a spus ca limbajul este una, iar acuzatia penala e altceva.

Relatiile dintre Traian Basescu si Teodor Atanasiu au fost extrem de incordate dupa ce fostul presedinte l-a suspendat in 2006 pe Atanasiu din functia de ministru al Apararii, la scurt timp dupa ce pe numele ministrului incepuse urmarirea penala in urma in urma unor plangeri penale depuse de fostul consilier prezidential Adriana Saftoiu „pentru abuz in serviciu contra persoanei” si de deputatul Eugen Bejinariu.

Ulterior, Parchetul Militar a emis o rezolutie de neincepere a urmaririi penale impotriva lui Teodor Atanasiu, dar Basescu a refuzat sa-l repuna in functie. Dupa o lunga confruntare publica, Atanasiu a demisionat.

Traian Băsescu este urmărit penal pentru şantaj. Fostul preşedinte a fost, miercuri, la Parchetul General, unde a fost chemat în calitate de suspect în dosarul în care senatorul PSD, Gabriela Firea, l-a acuzat de şantaj.

Traian Băsescu a stat circa 30 de minute la Parchetul General. Ministerul Public a anunţat, prin intermediul Biroului de presă, că fostul preşedinte este urmărit penal.

„În cauza constituită ca urmare a plângerii formulate de către doamna Firea Gabriela, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus, prin ordonanţa din data de 11 martie 2015, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de domnul Băsescu Traian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj.

Azi, 18 martie 2015, domnul Băsescu Traian s-a prezentat la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a-i fi adusă la cunoştinţă învinuirea, context în care apărătorii acestuia au solicitat un termen pentru consultarea dosarului”, se arată în comunicat.

DailyBusiness
Ploile mătură România! Anunț major al meteorologilor
Spynews
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Care este cel mai bun ulei pentru prăjit. Se găsește în orice magazin și nutriționistul Cristian Mărgărit îl recomandă: “Ține foarte bine”
Capital.ro
Anunț pentru cei care stau la bloc. Se verifică de miercuri, 18 septembrie. Este obligaţia asociaţiilor de proprietari
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Noi locuri de muncă în România. O companie uriașă se mută din Bulgaria în țara noastră
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
Profesorii l-au dat de gol pe George Simion. Cum a fost ca student
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
„Încă am o viață sexuală foarte bună cu el”. Victoria Beckham dezvăluiri intime incendiare despre David Beckham
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Alex Bodi, a RĂBUFNIT după ce Ema Uta a fost surprinsă, din nou, cu alt bărbat: „Să distrugă…” Mesaj FINAL pentru femeia pe care voia să o ia de soție
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Când vor primi pensionarii restul de bani din pensiile recalculate greșit. Anunțul făcut de Casa Națională de Pensii Publice
Capital.ro
Ungaria e în alertă! Restricții de circulație în zilele următoare. Românii au interzis!
StirileBZI
Gheorghe Mărmureanu a anunțat când va avea loc următorul cutremur devastator în România: „Sunt lucruri curioase cu Vrancea!”
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
stirilekanald.ro
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
substantial.ro
Atenționare pentru cetățenii români: Restricții de circulație în Ungaria din cauza inundațiilor
MediaFlux
AU EXPLODAT în BUZUNAR! RĂSTURNARE TOTALĂ în RĂZBOI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...