ALERTĂ MAXIMĂ. Laptele de mamă VÂNDUT pe internet VĂ POATE UCIDE COPIII

Foarte multe românce au ajuns să-şi vândă laptele matern pe internet. Sunt, probabil, mânate de sărăcie, pentru că gestul lor nu este umanitar, ci este contra cost. Da, incontestabil, laptele de mamă este o binefacere pentru sănătatea şi dezvoltarea nou-născutului, însă medicii susţin că mamele care îşi procură din surse necunoscute acest aliment îi pot nu doar îmbolnăvi, ci chiar ucide pe bebeluşi.
Ionela Marcu
24 mart. 2015, 13:01
ALERTĂ MAXIMĂ. Laptele de mamă VÂNDUT pe internet VĂ POATE UCIDE COPIII

Pe vremuri existau doici, dar ştiinţa a evoluat şi timpul lor a trecut, scrie ziarulring.ro. Însă o mulţime de mame care nu-şi pot alăpta bebeluşii optează, în locul laptelui praf, pentru achiziţionarea acestui valoros aliment de pe internet, de la o mamă donatoare.

Citeşte şi De cât LAPTE au nevoie copiii şi când le poate face rău

Infecţiile donatoarei, transmise copilului

„Sănătatea unui copil hrănit cu lapte matern procurat de pe internet, din surse neverificate, de la mame ale căror stare de sănătate şi analize medicale nu le cunoaştem, este pusă în pericol. Laptele de mamă vândut pe internet vă poate ucide copiii. Boli cu potenţial letal, precum HIV, hepatita C sau TBC, pot fi transmise în acest mod. Laptele praf este igienic şi respectă nişte formule care îl fac aproape sau chiar identic cu cel de mamă, este îmbogăţit cu fier, vitamine, calciu etc., pe câtă vreme cel procurat de la o donatoare nu se ştie ce boli poate transmite copilului. În plus, donatoarea se poate droga, poate fi fumătoare sau poate consuma alcool. De asemenea, nu vă sunt cunoscute condiţiile de igienă în care a fost recoltat şi nici condiţiile termice în care a fost păstrat până când l-aţi cumpărat de la ea”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Citeşte şi Alimentaţie bebeluşi: Lucruri pe care trebuie să le ştii despre începerea diversificării

O speranţă pentru legalitate, de la Marie Curie

În România, proiectul-pilot al unei bănci de lapte matern va fi pus în aplicare, de anul acesta, în cadrul Spitalului de Copii „Marie Curie” din Bucureşti. Iniţiativa este vitală pentru copiii veniţi pe lume înainte de termen sau cu anumite malformaţii. „Avem o problemă foarte gravă de mentalitate. Suntem singura ţară din Europa care nu are o bancă de lapte. Bulgaria are bancă de lapte, Albania are şi ea, iar România – nu. E un proiect de lege care zace de aproape cinci ani în parlament: a trecut de Senat, dar n-a trecut de Camera Deputaţilor. Trebuie neapărat să îmbunătăţim cadrul legislativ în acest sens”, a declarat medicul Cătălin Cârstoveanu, şeful Secţiei de terapie intensivă nou-născuţi din cadrul Spitalului „Marie Curie”. Pentru a justifica utilitatea acestui proiect, medicul a dat exemplul Braziliei, în care funcţionează 210 astfel de bănci. Laptele matern va fi colectat de la donatoare în condiţii stricte de igienă, în cadrul Secţiei de terapie intensivă nou-născuţi. „După ce va fi etichetată, fiecare doză de lapte va fi testată microbiologic, iar apoi pasteurizată şi congelată până când va fi oferită unui copil, la indicaţie medicală”, a explicat Eugenia Dobrescu, de la Asociaţia Consultanţilor în Lactaţie din România.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță în Turcia. Coșmar la ora 03.00: “Au ieșit două mașini, ne-au urmărit 10 km, ne depășeau și puneau frână bruscă”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Cum îți dai seama dacă ai luat virusul West Nile după o înțepătură de țânțar
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Cetățean german condamnat la moarte în Belarus imploră ajutorul guvernului german
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!