Cum arată Renoir-ul din seiful lui Darius Vâlcov şi cu cât a fost vândut

Tabloul de Auguste Renoir găsit de către procurori într-un seif aparţinând lui Darius Vâlcov reprezintă un nud de femeie şi a fost cumpărat în 2013 la o casă de licitaţii din Franţa, scrie evz.ro, care citează surse judiciare.
Romania TV
24 mart. 2015, 13:34
Cum arată Renoir-ul din seiful lui Darius Vâlcov şi cu cât a fost vândut

Tabloul inscripţionat Renoir, are inscripţia casei de licitaţii Cornette de Saint Cyr, de unde s-a cumpărat tabloul, şi data achiziţiei 28 martie 2013.

Potrivit site-ului casei de licitaţie, la acea dată a fost vândut tabloul „Femme nue couchée”- Nud de femeie culcată, pictat în 1892. Acesta avea preţul de vânzare estimat între 80 000 – 100 000 de euro, şi a fost vândut cu 114.963 de euro.

DNA trimis o nouă cerere de arestare a lui Darius Vâlcov, pe care îl acuză de săvârşirea, în exerciţiul funcţiei de senator şi ministru în Guvernul României, a infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale.

Practic, începând cu anul 2011 şi până în prezent, Vâlcov a efectuat operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţia de primar, senator şi ministru, utilizând informaţii deţinute în virtutea acestora, în legătură cu o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură, firme pe care le deţine în fapt şi pe care le administrează, prin interpuşi.

Produsul infracțional obținut în urma săvârşirii infracţiunilor faţă de care se efectuează cercetări (trafic de influență și efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale) a fost depozitat într-un seif, lăsat spre păstrare unei persoane apropiate, acesta conținând următoarele: 90.000 dolari, 1.323.850 lei, 3 lingouri de aur, în total 3 kilograme, un tablou cu ramă aurie, inscripţionat RENOIR, un tablou inscripţionat JEAN COCTEAU şi o pictură pe lemn, inscripţionat AUREL ACASANDREI.

CITEŞTE ŞI Darius Vâlcov, o nouă cerere de arestare. Lingouri de aur, bani şi tablouri găsite în seiful fostului ministru

Potrivit referatului DNA, „în cursul anului 2011 VÂLCOV BOGDAN DARIUS i-a cerut acestei persoane să păstreze în locuinţa sa un seif . Referitor la acest seif, VÂLCOV BOGDAN DARIUS cât şi ŞUŞALĂ LUCIAN accesau respectivul seif, după ce, în prealabil, aceştia îl sunau iar el le permitea accesul în imobil. În situaţiile în care VÂLCOV BOGDAN DARIUS şi ŞUŞALĂ LUCIAN accesau seiful nicio altă persoană care locuia în imobil nu asista la ce se întâmpla în camera respectivă. VÂLCOV BOGDAN DARIUS ulterior in 2015 a mutat seiful în comuna Osica de Sus, judeţul Olt.”

Procurorii susţin, în referat, că  ultimele discuţii referitoare la administrarea acelor firme au avut loc la începutul anului 2015.

DNA a decis extinderea urmării penale şi au formulat noua cerere de arestare, după ce, săptămâna trecută, a cerut reţinerea şi arestarea fostului ministru pentru trafic de influenţă.

Senatorii din Comisia Juridică s-au pronunţat asupra solicitării DNA de reţinere şi arestare a lui Darius Vâlcov cu 5 voturi pentru, 5 împotrivă și o abținere, astfel că raportul comisiei este negativ, plenul urmând a decide miercuri în acest caz.

Senatorul Darius Vâlcov a participat, la şedinţa Comisiei juridice şi a precizat, la final, că a dat o declaraţie în faţa comisiei şi că îşi va susţine nevinovăţia în plen, miercuri.

„Am dat o declaraţie în faţa comisiei, acum comisia va delibera. Aşteptăm rezultatul şi, binenţeles, mâine voi fi în Parlament pentru a-mi susţine nevinovăţia şi în faţa colegilor din Senat”, a spus Darius Vâlcov.

Citeşte şi: Cine va fi noul ministru de Finanţe. Întâlnire PONTA-IOHANNIS, la Cotroceni

Dacă senatorii vor da un vot pozitiv, Darius Vâlcov va putea fi reţinut şi, ulterior, în baza unei decizii a instanţei supreme, arestat. Dacă nu, acesta va fi cercetat în libertate.

Procurorul general, Tiberiu Nițu, a transmis joi ministrului Justiției cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Darius Vâlcov, acuzat de trafic de influență.

DNA cere arestarea lui DARIUS VÂLCOV, ministru demisionar al Finanţelor şi senator PSD, acuzat de procurori că a luat mită în valoare de circa 2.000.000 euro pe vremea când era primar al oraşului Slatina, pentru acordarea de contracte ale municipalităţii unor firme.

Citeşte şi: DNA cere ARESTAREA lui DARIUS VÂLCOV. Ministrul, acuzat că a primit mită 2 milioane de euro

Potrivit referatului procurorilor, Darius Vâlcov s-ar fi întâlnit cu apropiați ai săi într-un cimitir din București şi ar fi primit şpaga în pungi de plastic, în tranșe cuprinse între 400.000 și 1.000.000 de lei.

Spynews
Calendar Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Data la care se vor afișa primele rezultate
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Stațiunea din România în care prețurile sunt cât se poate de omenești. O ciorbă costă 19 lei, iar berea 7 lei. Turiștii au luat-o cu asalt și au uitat de Mamaia sau Vama Veche
Capital.ro
1.400 de lei în plus la pensie, începând din septembrie. Casa de Pensii a aprobat plățile
Playtech.ro
Loredana Groza, gafă de INFARCT după moartea lui Alain Delon. S-a făcut de râs, imaginea NU mai poate fi ștearsă
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii: „Nu va fi nicio pensie îngheţată 5, 6, 7 ani. Legea spune clar”
Adevarul
De ce și-au pierdut românii încrederea în medici. „O cultură a non-comunicării și o atitudine grețoasă”
Spynews
Cât de schimbat este Philipp Plein de când Andreea Sasu l-a făcut tată. Este prima dată când face asta public cu unul dintre copii / FOTO
Spynews
Puya, show incendiar în deschiderea concertului lui 50 Cent din București. Publicul a cântat alături de el | VIDEO
Evz.ro
Nu lăsați cheile în ușă noaptea. Nici nu știți ce riscați
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
Aventurile lui Nicușor în vacanța mare. IMAGINI DEMENȚIALE cu Șeful Bucureștiului: s-a băgat în colăcel și a făcut pluta cumințel
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
50 Cent a făcut show la concertul din București. Fanii s-au luat la bătaie în timpul spectacolului
Capital.ro
Decizia care schimbă fața României. Guvernul a dat ordin: Investiții în viitor!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca a divorțat de fostul internațional Răzvan Cociș și s-a cuplat, în SUA, cu portarul care a apărat în 233 de meciuri pentru Borussia Dortmund!
stirilekanald.ro
Soțul doctoriței ucise în Brăila, lovitură de grație în dosarul morții Marinei! Bărbatul este îngrozit de ceea ce s-ar putea întâmpla cu viața lui
substantial.ro
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, susține că bolile psihice sunt „slăbiciuni” legate de păcatele părinților
MediaFlux
GREEN TALKS. Interviu cu Gemma Webb, CEO și președinte al RetuRO-SGR. România, un model de succes în reciclare sau cum sustenabilitatea devine realitate VIDEO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...