D’ale politicii locale: Primarul Nixon a sechestrat-o pe secretara Capră

Locuitorii din comuna vasluiană Ghergheşti au avut suficient umor încât să-l aleagă drept primar pe un ins numit Nixon Ibănescu, iar acesta nu i-a dezamăgit până acum având permanent grijă să se ocupe de divertismentul şi voia bună a sătenilor. Ultima ispravă a constat în sechestrarea secretarei Capră în primărie, eveniment relatat în vremeanoua.ro.
Filip Stan
25 mart. 2015, 07:31
D'ale politicii locale: Primarul Nixon a sechestrat-o pe secretara Capră

Primarul Nixon Ibănescu a sechestrat-o marţi pe secretara Primăriei în Arhiva instituţiei. Războiul dintre primar şi secretarul comunei a ajuns la paroxism, poliţiştii chemaţi de ambii combatanţi au întocmit dosare penale atât primarului Nixon, cât secretarului comunei, Adina Capră. Unul pentru lipsire de libertate în mod ilegal si celălalt pentru distrugere de înscrisuri oficiale. Vestea bunã e că secretara comunei îşi va lua transferul în comuna vecină şi astfel eternul conflict de la Ghergheşti se va stinge.

Când secretara Capră a vrut să-şi facă predarea actelor pentru că şi-a luat transferul ca secretar în comuna învecinată Iana, Nixon a sechestrat-o pe Capră în camera Arhivei, unde aceasta s-a refugiat pentru că cei doi se certau pentru Registrul de Dispoziţii ale primarului, de unde Nixon acuza că lipseşte una dintre dispoziţiile sale, ce ar fi fost ruptă din registru de către secretară.

Nixon Ibănescu l-a sunat apoi pe prefect şi a spus că nu o eliberează pe secretară până când un reprezentant al Prefecturii nu se va duce la Ghergheşti pentru a constata ilegalitatea comisă de secretară. Deşi secretara a fost scoasã din Arhivă de poliţistul satului, totuşi primarul Nixon Ibănescu nu recunoaste cã ar fi sechestrat-o pe Caprã. „Nu, nimica, nu. Cum să o sechestrez? Nu fac eu treburi din astea. Mi-a furat registrul de dispozitii şi era pe acolo la Starea Civilă, unde este şi Arhiva. Acum este poliţia aici si sigileazã birourile sã verifice cine a furat registrul. Vor verifica tot, pentru că cineva dintre functionarii publici a furat registrul. N-a fost sechestratã de nimeni, este aici si politia”, a spus primarul Nixon, care a mai precizat că din registul de dispozitii secretara Capră ar fi sustras o dispoziţie a sa, prin care aceasta era trimisă în faţa comisiei de disciplină, pentru instigarea la revoltă a functionarilor din Primărie, care acum câteva zile au iesit în fata institutiei cu pancarte în mâini, pentru că nu li s-a dat la timp salariul pe luna martie.

Adina Capră are altă variantă. „Eram la colega mea, numerotam dispozitiile, ca să i le predau mâine cu proces verbal si a venit să mi le smulgã din mânã. M-am refugiat în Arhiva cu starea civilă si pentru că voia să-mi ia din mânã registrul l-am aruncat acolo, pe un dulap. Atunci el m-a încuiat în Arhivã cu lacãtul si am sunat la 112. A venit politia si a spus cã i-am furat nu stiu ce registru si că m-au văzut pe camera, dar eu n-am furat nimic. Am sunat si prefectul, a zis cã vine mâine aici, nu mai stiu ce sã fac. Nu mai dau nicio declaratie, deja este mult prea mult. Întrebati colegii mei, cã mi-a smuls hârtiile, le-a speriat si pe ele, sunt martori cã m-a sechestrat. Mi-a sigilat biroul, este o nebunie totalã! El a dat dispãrut registrul, nu se mai poate, nu mã lasã nici mãcar sã plec”, a spus Adina Caprã.

Protagoniştii tărăşeniei au ajuns amândoi la poliţiei unde au depus plângeri penale: primarul contra secretarei pentru distrugere de înscrisuri oficiale, iar secretara pentru lipsire de libertate. De altfel, Nixon a avut conflicte şi cu un poliţai din sat. Primarul a făcut şi greva foamei pentru că respectivul om al legii stătea prea mult în concediu medical. Conflictul s-a stins prin moartea poliţistului, care suferea de o boală gravă, a cărei tratare necesita odihnă.

Nixon a ajuns în atenţia presei în februarie 2013, când în urma unui conflict soldat cu o urmărire de maşini de uliţele satului, primarul s-a decis să poate tot timpul un pistol la brâu. Atunci poliţia din comună a trebuit să intervină urgent, după ce un oarecare Sergiu Curcă a dat buzna peste şedinţa Consiliului Local şi a început să-l ameninţe pe primar. La finalul şedinţei, Sergiu Curcă l-a urmărit pe edil cu maşina şi l-a tamponat.

Deşi, pe numele scandalagiul a fost deschis un dosar penal, însă plângerile au fost soluţionate cu neînceperea urmăririi penale de către procurorii bârlădeni.

Nemulţumit de măsurile luate de autorităţile, primarul Nixon Ibănescu a decis să poarte mereu la el un pistol cu bile, pentru care are port armă. „Când a primit Sergiu Curcă hârtia cu NUP mi-a arătat-o şi mi-a râs în nas, spunând că nu-i face nimeni nimic! A continuat să mă ameninţe cu moartea, aşa că eu până când mă voi simţi apărat de leguitori, voi merge cu arma la mine că am permis de portarmă şi, dacă va fi cazul, mă voi apăra, pentru că nu se poate ca un primar să fie mereu ameninţat – cu martori, cu dovezi, în plină şedinţă, de faţă cu poliţia şi nimeni să nu ia măsuri. Mă voi apăra singur, că am dreptul la autoapărare, nu?”, a explicat Nixon din Ghergeşti.

DailyBusiness
Noi locuri de muncă în România. O companie uriașă se mută din Bulgaria în țara noastră
Spynews
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Salarii de 5.000 de lei pe lună, pentru cei fără studii superioare! Unde găsești aceste locuri de muncă
Fanatik.ro
Leguma, cultivată la greu în România, la care prețul a explodat în acest an. Cât a ajuns să coste astăzi
Capital.ro
Anunț pentru românii cu sobe pe lemne. Comisia Europeană a dat ordin. România are termen până în 2030
Playtech.ro
A murit jurnalistul TVR Dragoș Tăbăran. Ce a pățit fostul corespondent de război
DailyBusiness
1.500 lei pe cardurile românilor. Află cine primește
Adevarul
Fostul comandant al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, s-a împotrivit incursiunii în Kursk. Obiecțiile generalului
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
EXCLUSIV. Cum a "infectat" Mossadul pagerele Hezbollah. Operațiunea, pas cu pas
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
„Încă am o viață sexuală foarte bună cu el”. Victoria Beckham dezvăluiri intime incendiare despre David Beckham
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Cum arată Betty Salam acum, la 6 luni după Asia Express 2024. Are și mai multe kilograme ca la TV. Mesajul ei pentru cei care o critică
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Când vor primi pensionarii restul de bani din pensiile recalculate greșit. Anunțul făcut de Casa Națională de Pensii Publice
Capital.ro
Ilegal pe domeniul public. Legea se aplică în toată România: Se cer despăgubiri!
StirileBZI
Dispare permisul auto! Unde se introduce Cardul My Number
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
stirilekanald.ro
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
substantial.ro
Incident periculos pe o trecere de pietoni din Galați
MediaFlux
SUA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI! Au anunțat
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...