KLAUS IOHANNIS, atacat din interiorul PNL: „Nu tot Parlamentul e bătut în cap!”

Senatorul PNL Cristian Bodea, membru al Comisiei Juridice, s-a arătat deranjat de reacţia preşedintelui Klaus Iohannis la decizia Senatului de a-l scăpa de arestare pe Dan Şova. Bodea îi transmite lui Iohannis că "nu tot Parlamentul e bătut în cap" şi a arătat că trebuie să i se atragă atenţai şefului statului când greşeşte.
Ionela Marcu
27 mart. 2015, 12:44
KLAUS IOHANNIS, atacat din interiorul PNL:

Klaus Iohannis primeşte primele critici din partidul pe care l-a părăsit, după ce s-a instalat la Cotroceni. Reacţia vine în urma poziţiei publice a şefului statului în cazul Şova, acesta condamnând Parlamentul că blochează decizii ale justiţiei. 

Liberalul Cristian Bodea a declarat, la B1 TV, că presedintele Klaus Iohannis nu ar trebui să condamne toți membrii Senatului pentru ceea ce s-a întâmplat în cazul lui Dan Șova.

Bodea a arătat majoritatea celor din Senat au votat pentru reținerea și arestarea senatorului Dan Șova, dar „niște șmecheri din fruntea Senatului au învârtit niște hârtii și au făcut un șmen politic”.

Senatorul PNLa arătat că președintele trebuie să știe atunci când greșește, indiferent daca observația vine de la psd-ist sau de la un pnl-ist.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis cere CCR să soluţioneze conflictul juridic după votul pe ridicarea imunităţii lui Dan Şova

Mi se pare normal să atrag atenția omului când greșește. Nu poți să arunci in aer intregul Senat. De ce mă bagă la toți parlamentarii? Nu tot Parlamentul e bătut în cap!„, a explicat Bodea.

Într-o conferinţă de presă, Bodea a mai spus că şeful statului trebuie să se decidă „dacă vrea să fie arbitru sau procuror”.

„Pe pagina de Facebook a preşedintelui României scrie că încă o dată Parlamentul a blocat justiţia. Ştiu că nu Klaus Iohannis scrie pe Facebook, că o fac consilierii lui, dar aş vrea să-i atrag atenţia preşedintelui României că are responsabilitatea să-şi supravegheze consilierii, să aibă grijă ce vorbe îi pun aceştia în gură. (…)

Ca preşedinte al României, ai datoria să fii mediator, nu acuzator, să vezi toate nuanţele, nu în alb-negru, preşedintele României trebuie să se hotărască dacă vrea să fie arbitru sau procuror. Eu, Cristian Bodea, nu am făcut scut în jurul lui Şova, nu am oprit justiţia în cazul Şova, eu, Cristian Bodea, am vorbit înaintea votului în numele PNL la tribuna Senatului şi am spus clar că judecătorul decide arestarea, nu Parlamentul”, a spus senatorul liberal.

Bodea a mai arătat că, în opinia sa, preşedintele Iohannis a greşit acuzând întregul Senat, iar postarea de pe pagina de Facebook a acestuia ar fi fost făcută de şeful Cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache.

Nu poate să vină un consilier prezidenţial să mă acuze la grămadă cu cei care au vrut să oprească justiţia, e nedrept faţă de toţi cei 53 de senatori PNL care au votat ca justiţia să-şi urmeze cursul şi faţă de cei 26 de la celelalte partide care au votat la fel. Preşedintele nu are scuza că cineva s-a scăpat şi că n-a ştiut acest lucru. (…) După un comunicat ca ăsta te mai miri că vine lumea şi spune să-i împuşcăm pe toţi parlamentarii? Toţi suntem vinovaţi, toţi suntem condamnaţi de consilierul preşedintelui României?„.

Senatul nu a încuviinţat, miercuri, arestarea preventivă a lui Dan Şova, din cele 151 de voturi exprimate fiind înregistrate 79 de opţiuni „pentru”, 67 „contra”, iar cinci voturi au fost anulate.

Preşedintele Klaus Iohannis a scris, joi seara, pe pagina sa de Facebook că s-a ajuns la un blocaj instituţional după ce Parlamentul a respins cererea DNA de reţinere şi arestare a lui social-democratului Dan Şova.

Am solicitat Curții Constituționale să constate existența unui conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Consiliul Superior al Magistraturii, pe de o parte, și Parlamentul României, pe de altă parte. Respingerea de către Parlament a cererii de reținere și arestare preventivă a unor deputați sau senatori a condus la un blocaj instituțional care împiedică desfășurarea procedurilor judiciare și înfăptuirea actului de justiție. Prin conflictul apărut astfel între justiție și legislativ se încalcă principiul separației și echilibrului puterilor în stat”, a scris şeful statului.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cine se află, de fapt, în spatele Wizz Air, compania care a provocat scandaluri imense în România. Mii de turiști se plâng de zboruri amânate sau anulate
Capital.ro
Ilegal în România. Îți confiscă tot, inclusiv banii și mașina. Nu există excepție în lege
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Haos în sistemul medical. Unde se calcă pacienții în picioare
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se ADÂNCEȘTE! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
N-ai voie dacă nu prezinți BULETIN. S-a dat azi lege obligatorie în România. Amendă 30.000 lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Curtea Internațională de Justiție declară ilegale colonizările israeliene din teritoriile palestiniene ocupate
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'