Radu Pricop a ajuns la sediul DNA în jurul orei 10.45. Soţul Ioanei Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte, le-a declarat jurnaliştilor, la sosire, că nu ştie de ce a fost chemat de procurori.
Pricop a părăsit sediul DNA după aproximativ 45 de minute. Acesta nu a vrut să facă declaraţii, spunând că nu poate comenta anchetele în derulare.
Potrivit unor surse judiciare, citate de România TV, Radu Pricop a fost citat pentru a i se comunica calitatea de suspect în dosarul în care a fost reţinut fiul fostului preşedinte al Moldovei, Sergiu Lucinschi, reţinut pentru șantaj şi trafic de influență. În acelaşi dosar a mai fost reţinut un ofiţer de politie din cadrul DIICOT, acuzat de luare de mită.
Radu Pricop este suspectat de complicitate la şantaj, în dosarul în care Sergiu Lucinschi este acuzat că ar fi constrâns un om de afaceri să-i dea patru milioane de euro, pentru a-şi retrage o plângere la DIICOT. Pricop este suspectat că l-a ajutat pe Sergiu Lucinschi să-l şantajeze pe omul de afaceri Alexandru Horpoş, cerându-i 4 milioane de euro.
Dosarul „Moşia Brătienilor”, privind retrocedări ilegale de terenuri din Argeş, în care este urmărit penal şi avocatul Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, şi în care este implicată şi Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, ca parte civilă, a fost preluat de DNA. Dosarul a ajuns la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), după ce DIICOT şi-a declinat competenţa, în 16 martie.
Iniţial, cazul a fost anchetat de procurorii de la Parchetul instanţei supreme. Această structură şi-a declinat competenţa în favoarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care, la rândul său, a stabilit că nu este competentă de ancheteze acest caz.
Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în 11 aprilie 2014, a fost începută urmărirea penală într-un dosar privind restituirea unor proprietăţi, iar în 26 mai 2014 a fost dispusă urmărirea penală şi în cazul lui Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru fals şi înşelăciune.
Alături de Radu Pricop, în acest dosar sunt vizate alte 11 persoane. De asemenea, în dosar este implicată şi Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, care este parte civilă. Presa a relatat că dosarul vizează un teren de 90 de hectare din localitatea Ştefăneşti (Argeş), care a aparţinut familiei Brătianu şi care ar fi fost retrocedat ilegal.
Astfel, Radu Pricop a cumpărat, împreună cu cele 11 persoane vizate în dosar, drepturi de moştenire asupra terenului respectiv de la urmaşii familiei Brătianu. După ce a câştigat mai multe procese în instanţă cu statul român, Radu Pricop şi partenerii săi au obţinut de la ANRP despăgubiri de 10 milioane de euro, folosind însă documente false.