Eclipsa totală de Lună, care a dat naştere fenomenului optic numit „Lună sângerie”, având în vedere culoarea discului satelitului Terrei, a avut loc loc sâmbătă, în intervalul 09.01 GMT (12.01, ora României) – 14.59 GMT (17.59, ora României). Eclipsa a fost vizibilă în regiunea Oceanului Pacific, pentru locuitorii din Australia, Japonia, China, Asia de Sud-Est şi coasta de vest a Americii, care au putut observa cum Luna devine roşiatică, informează space.com.
CITEŞTE ŞI O predicţie recentă prevesteşte sfârşitul lumii. Ce se va întâmpla în 4 aprilie, de Luna Roşie FOTO
Eclipsa de Lună de sâmbătă este a treia dintr-o serie de patru eclipse totale de Lună, numită Tetradă. Primele două eclipse au avut loc pe 15 aprilie şi 8 octombrie 2014, iar ultima va fi pe 28 septembrie 2015. Eclipsele din Tetradă au loc la aproximativ 6 luni distanţă una de alta, iar între ele sunt cinci nopţi de Lună plină. Luna Roșie va fi vizibilă din America de Nord, America de Sud, Asia şi unele regiuni ale Australiei.
Credincioşii consideră Luna Roşie un semn apocaliptic, care prevestește a doua venire a lui Iisus. „Soarele se va întuneca, iar Luna sângerie, înainte de ziua infiorătoare când se va întoarce Dumnezeu pe Pământ”, este citatul din Biblie. Astfel, credincioşii susţin că se vor întâmpla lucruri teribile în această zi.
CITEŞTE ŞI Ce trebuie să ştii despre Luna Roşie, fenomenul care ne va fascina în weekend