Ceaiul negru este de fapt ceaiul verde uscat mai mult, prin aceasta schimbându-i-se atât culoarea cât și gustul. Astfel, ceaiul negru parcurge toate etapele de oxidare și fermentare. Odată obținută aromă specifică ceaiului negru, procesul de oxidare se oprește. Frunzele sunt zdrobite pentru a atinge anumite dimensiuni, sortate și depozitate în funcție de dimensiuni. Ceaiul negru este baza de la care se formează foarte multe varietăți de ceai englezesc.
Mulți se vor bucura să afle că pe lângă gustul plăcut, ceaiul negru este gardianul și medicul de gardă pentru sănătatea lor. Inima este organul care beneficiază de foarte multe avantaje în urmă consumului de ceai negru. Acesta se pare că are un efect tonic asupra inimii, blochează cancerul, arde grăsimile, este stimulent pentru sistemul imunitar, combate diverse virusuri și este un luptător împotrivă colesterolului.
Chiar și oamenii de știință au fost uimiți să descopere că ceaiul negru și ceaiurile naturale, în general, au un potențial curativ enorm în ceea ce privește organismul uman.
Citeşte mai mult despre beneficiile ceaiului negru pe lyla.ro.