Băsescu: Ponta trebuie să ştie ca nu poţi trăi din minciună VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la TVR, că a decis să nu mai facă publice discuţiile cu liderii USL de la Palatul Cotroceni, menţionând că a dispus verificarea corectitudinii transcrierii dialogului publicat şi că discuţia a fost una serioasă. "Dacă Victor Ponta ar fi acceptat să fie prim-ministru, nu mai puteam da înapoi", a declarat preşedintele. Liderul PSD spune, în schimb, că n-a primit niciun moment o propunere serioasă.
Romania TV
19 mart. 2012, 18:16
Băsescu: Ponta trebuie să ştie ca nu poţi trăi din minciună VIDEO

Domnul Ponta, în principiu, trebuie să înveţe că nu poţi trăi la nesfârşit din minciună în politică. Când vii la preşedinte, întâlnirea nu este nici pentru băşcălie, nici pentru altceva. Orice atmosferă a discuţiilor nu exclude responsabilitatea şi seriozitatea. În 6 februarie au fost consultări în urma cărora trebuie să rezulte soluţii pentru desemnarea unui prim-ministru. Ponta nu realizează că pentru România era vital ca un guvern să fie instalat rapid. Un preşedinte nu generează consultări fără să fie pregătit cu variante. Premergător acestor întâlniri, ştiind că Boc îşi va depune mandatul, i-am invitat pe Boc şi alţi cinci – şase oameni din condurea PDL şi i-am anunţat că voi invita partidele într-o anumită ordine, urmând ca prima propunere să o fac USL„, a declarat preşedintele Traian Băsescu la postul public de televiziune.

Traian Băsescu a mai spus că se aştepta ca cele trei partide din USL să vină cu o propunere şi că era pregătit cu o reacţie, numai că ele au început cu „demisia”. Băsescu a mai spus că dacă el ar fi fost în locul celor de la USL şi preşedintele l-ar fi întrebat dacă vrea să preia conducerea Guvernului ar fi spus „da”.

Şeful statului a mai spus că nu va face publice înregistrările audio ale consultărilor cu liderii USL de la Palatul Cotroceni, căci stenogramele sunt corecte. „Am cerut să fie verificate azi noapte şi azi din nou dacă redactarea convorbirilor sale cu USL s-au făcut până la literă”, a mai spus şeful statului. El a mai explicat că nu a permis accesul presei la discuţiile cu USL pentru că voia să fie discuţii serioase: „când sunt camere, politicienii au tendinţa să facă spectacol pentru public”.

Traian Băsescu a mai spus că propunerea făcută lui Victor Ponta, la consultări, a fost făcută în cadrul unei discuţii extrem de serioase, iar stenograma prezentată confirmă acest lucru.

Dacă acea stenogramă vi se pare Arici Pogonici sau vreun text dintr-un ziar tabloid, vă rog să mai citiţi o dată. E o discuţie cât se poate de serioasă, în care am făcut mai multe propuneri (…) Când vii la preşedinte poţi să fii sigur că întâlnirea nu este pentru băşcălie, nici pentru altceva„, a mai spus Băsescu.

Băsescu a explicat şi de ce a ales să-i facă propunerea lui Ponta să preia conducerea Executivului. „Dacă i-as fi propus lui Antonescu ar fi spus că e neserioasă propunerea, el este viitorul preşedinte după opiniile lor, celălalt e viitor ministru al Economiei, era singura şansă să ţin cont de obiectivele lor pentru a da o şansă propunerii”, a mai spus Băsescu la TVR.

„Daca era ager, probabil că Ponta era prim-ministru. N-a fost să fie”, a concluzionat preşedintele Băsescu.

Întrebat de ce l-a desemnat pe Mihai Răzvan Ungureanu să formeze Guvernul, şeful statului a spus că n-a fost alegerea lui. „Desemnarea lui Ungureanu a fost confirmată de mine, pentru că împreună cu premierul stabilisem din decembrie că trebuie schimbat Guvernul. Era o necesitate”.

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Aceasta este cea mai puternică mașină electrică? Modelul care își distruge orice rival va avea 1527 de cai putere și va atinge 100 km/h în doar 2 secunde
Capital.ro
Ungaria a abandonat. Dezastru istoric pentru Viktor Orban. Maghiarii au înlemnit
Playtech.ro
ȘOC! Mădălina Ghenea, așa cum NU ai văzut-o niciodată. Imaginile pe care le vrea ȘTERSE
DailyBusiness
ZILE DE FOC în România. Caniculă şi disconfort termic accentuat în aproape toată ţara
Adevarul
Revoltă cu repetiție. Încă un lider mercenar îi declară public război lui Putin: „Toate acestea sunt opera așa-zisului «președinte»”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Prognoza meteo actualizată. Canicula se extinde în mai multe județe. Harta cu zonele fierbinți
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Ninge peste câteva săptămâni în România! Meteorologii Accuweather anunță data exactă a primelor ninsori
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Tragedie pe o plajă cunoscută din Constanța: Un copil de 11 ani s-a înecat sub privirile turiștilor
Capital.ro
Cutremur în politică. Gabriela Firea se răzbună: Nimic nu e pierdut
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e rupt!"
substantial.ro
Ucraina detaliază noua super-dronă cunoscută sub numele de „Palianîția”
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...