Atenţie mare cum folosiţi smartphone-ul. Pe lângă durerea ce poate să apară, la nivelul degetului pot apărea ușoare deformări. Specialiștii recomandă utilizatorilor să încerce să nu facă abuz de aceeași poziție, pentru a preveni aceste efecte nedorite și inestetice.
Alte greşeli în folosirea s,artphone-ului
1. Foloseşti telefonul în condiţii meteo extreme
Smartphone-urile ar trebui folosite între 0 şi 35 de grade Celsius. Tot ce depăşeşte acest interval, poate avea efecte. Spre exemplu, bateria se poate descărca repede, iar telefonul se poate închide singur. Încearcă măcar să nu ţii smartphone-ul în mâna atunci când afară este ger. Pune-l în buzunar sau în geanta pentru a fi mai protejat.
2. Filmezi pe verticală
Nu mai filma ţinând telefontul pe verticală, pentru că aceste filmuleţe arată groaznic. Îţi recomandăm să îl ţii orizontal.
3. Ţii telefonul în priză toată noaptea
Da, e convenabil să te pui seara la culcare şi să pui telefonul în priză. Apoi să-l scoţi când te trezeşti. Însă dacă îl laşi conectat la încărcător şi după ce e încărcat, sunt şanse să îi strici bateria în timp. Aceasta se va descărca mai repede. Prin urmare, încearcă să încarci telefonul în timpul zilei. De asemenea, poţi folosi o priză cu cronometru.
4. Laşi Wi-Fi-ul sau Bluetooth-ul activat tot timpul
Atunci când Wi-Fi-ul sau Bluetooth-ul e pornit, dar nu şi folosit, îţi consumă energie. Şi pe urmă te întrebi mirat de ce bateria ta se termină atât de repede. Mai bine le ţii dezactivate şi le activezi la nevoie.
6. Nu îţi protejezi smartphone-ul cu o parolă
Apple zice că jumătate din utilizatorii săi nu îşi blochează telefonul. În cazul în care ţi se fură, gândeşte-te doar că toate datele tale personale, toate fotografiile şi toate mailurile ajung în mâna cui nu trebuie. Eşti dispus să rişti?