Bugetul Capitalei pe 2015, APROBAT cu unanimitate de voturi de CGMB

Bugetul Capitalei pe 2015 a fost aprobat, luni, cu unanimitate de voturi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
Iulian Tudor
07 apr. 2015, 07:00
Bugetul Capitalei pe 2015, APROBAT cu unanimitate de voturi de CGMB

Bugetul Capitalei pentru anul 2015 este de de 4,2 miliarde de lei, mai mic decât cel de anul trecut, când a fost votat un buget de 5,2 miliarde de lei.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat propunerile Primarului General, Sorin Oprescu, pentru finantarea proiectelor de dezvoltare a orasului. S-au aprobat bani pentru continuarea unor lucrari incepute in anii anteriori, care trebuie continuate si finalizate, dar si pentru proiecte noi.

Bugetul aprobat astazi vizeaza finantarea lucrarilor necesare dezvoltarii orasului, dar si asigurarea functionarii lui, de la intretinerea strazilor, pana la iluminatul public. O mare componenta a bugetului o reprezinta protectia sociala. Subventia la energia termica si la transportul in comun a fost majorata pentru 2015. Am avut grija insa sa alocam si banii necesari intretinerii celor 19 spitale aflate in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti, dar si pentru modernizarea acestora, precum si pentru construirea de noi gradinite si asigurarea continuitatii activitatii Directiei de Asistenta Sociala. Bugetul aprobat vizeaza continuarea lucrarilor de reabilitare si modernizare a teatrelor, dar si sustinerea actului cultural, in perspectiva candidaturii Bucurestiului la Capitala Culturala Europeana 2021„, a declarat Sorin Oprescu.

Pasajul subteran Piata Presei, care are rolul de a fluidiza circulatia pe cele doua directii predominante (Kiseleff si Marasti), cu reducerea timpilor de asteptare, cu efecte propagate in intreaga zona centrala, este realizat 80%. Pentru finalizarea acestei lucrari, in bugetul PMB pe 2015 au mai fost alocati 45,8 milioane de lei.

Penetratia Splaiul Independentei – Ciurel – autostrada Bucuresti-Pitesti

Ca prim stadiu al acestui obiectiv este realizarea traversării râului Dâmboviţa pe direcţia A1-Splaiul Independenţei, prin intermediul unui pod hobanat. Podul va avea o lungime de 235,2 m şi o lăţime totală de 13,9 m (3 benzi de circulaţie rutieră).

In momentul de fata, bulevardul Iuliu Maniu preia circa 80% din traficul provenit din A1, la care se adauga si traficul local, foarte intens, cauzat de aglomerarea urbana din zona.

Aceasta lucrare va fluidiza traficul pe aceasta artera, scazand astfel timpul de deplasare. Va face posibila realizarea de benzi proprii pentru mijloacele de transport in comun. Pana acum s-a executat 6% din lucrare, iar in sedinta de CGMB de astazi, s-au aprobat 80 de milioane de lei.

Supralargire Fabrica de glucoza

Lucrarile se impun in conditiile necesitatii asigurarii capacitatii de circulatie in zona, in vederea preluarii traficului de pe viitoarea conexiune cu autostrada A3. Proiectul prevede largirea strazii Fabrica de Glucoza de la doua benzi (in prezent), la patru benzi. S-au alocat 55 milioane de lei.

Prelungirea Ghencea-Domnesti

Primaria Municipiului Bucuresti supralargeste artera pe o suprafata de 3,5 km, intre Strada Brasov si limita administrativ-teritoriala a Municipiului Bucuresti (Soseaua de centura).

Pentru acest proiect, Primarul General a propus alocarea a 70 de milioane de lei. CGMB a aprobat astazi aceasta propunere.

Lucrarile in zona cuprinsa intre limita administrativa a Municipiului Bucuresti si Soseaua de Centura, inclusiv pasajul rutier ce supratraverseaza Soseaua de centura si calea ferata, vor fi realizate de catre CNADNR.

Strapungere Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu

Aceasta lucrare este executata in proportie de 55%. Pentru continuarea lucrarilor, s-au aprobat astazi 70 de milioane de lei.

Ca parte componenta a inelului median, strapungerea Bd. Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu asigura descarcarea traficului de pe artera Vitan- Barzesti, si, odata cu finalizarea A3, va asigura dirijarea traficului catre zona de sud a orasului.

Spitalul Gomoiu

Estimat a se finaliza in vara acestui an. Spitalul Clinic de Copii „doctor Victor Gomoiu” va fi primul spital de urgenta pentru copii construit in Capitala in ultimii 30 de ani. Va deveni primul Spital de urgenta universitar de pediatrie din Romania, construit si dotat de municipalitate.

Noul spital, o extensie de sase etaje, este construit în curtea actualei unităţi sanitare de la „Gomoiu”- veche de aproape o sută de ani (1927). Este proiectat si va fi realizat respectand toate standardele UE, urmand a fi dotat cu aparatura si echipamente medicale de ultima generatie; Numarul paturilor va creste de la 159 la 278. Spitalul va fi extins pana la 19.260 mp (suprafata construita).

Cladirea veche a spitalului V. Gomoiu, care are valoare arhitecturala, va fi consolidata si restaurata, urmand sa fie legata de corpul nou printr-o pasarela de sticla. Vechiul corp va deveni un centru de formare profesionala pentru studenti, rezidenti, specialisti gazduind sali de curs, de conferinte, biblioteci, laboratoare. Dupa consolidare si restaurare, vechea cladire a spitalului V. Gomoiu va deveni centru de formare profesionala pentru studenti.

Spitalul Foisor

Estimat a se finaliza pana in decembrie 2015.

„Reconstructia, reamenajarea, modernizarea si echiparea Spitalului Clinic de Ortopedie – Traumatologie si TBC Osteoarticular – Foisor” vizeaza extinderea actualului spital Foisor de la 4000 mp la 17.000mp, ceea ce va insemna ca activitatea medicala se va imbunatati considerabil. Primul corp de cladire a fost finalizat si dat in folosinta in martie 2014.La alte doua corpuri de cladire se lucreaza, ajungandu-se pana la etajul 5 din 6.Se lucreaza de asemenea la al patrulea corp de cladire, fiind executat primul nivel. Numarul de paturi va creste cu peste 100, iar numarul salilor de operatie va creste de la 5, câte sunt in present, la 8.

Complexul sportiv „Lia Manoliu”

Pentru dezvoltarea infrastructurii sportive s-au alocat aproape 26 milioane de lei, 17,5 milioane de lei pentru constructia salii polivalente si 8,4 milioane de lei, pentru construirea unui pationar nou.

Sala multifunctionala (polivalenta)

Proiectul consta in construirea arenei multifunctionale la nivelul standardelor internationale. Interesul principal in realizarea acestui proiect consta in organizarea de competitii europene si mondiale pentru diferite discipline sportive.

Printre caracteristicile principale ale salii se pot mentiona 12.000 de locuri, suprafata construita desfasurata: 40.000 mp, inaltime 4.5 niveluri ceea ce inseamna aproximativ 31 m, suprafata parcare exterioara: 10.000 mp, adica 500 lucruri parcare.

Patinoarul

Constructia veche (improprie desfasurarii activitatilor sportive) se va demola si se va edifica o constructie noua, care va cuprinde: patinoar olimplic, bazin de inot si sala de sport pentru desfasurarea sporturilor de echipa – volei, handbal, baschet – cu destinatie antrenament si copii din scolile bucurestene.

Reabilitarea sediului vechi al Primariei Municipiului Bucuresti

Lucrarile au inceput in anul 2010 si se vor termina in trim III al anului 2015. Pentru finalizarea lucrarilor s-au alocat luni 77 milioane de lei.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Acesta este cel mai nou teritoriu al României. Oamenii nu au voie să pună piciorul aici
Capital.ro
Mașinile care sunt interzise. Restricția intră în vigoare începând cu 20 august
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Deliciu dulce pentru o cină reușită. Tort cu nuci, mascarpone și smochine
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Adevărul despre greutatea Oanei Roman. Câte kilograme are acum, de fapt
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii cu buletin. Este regulă pentru cei care au carte de identitate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
EVERESTUL: DORINȚA DE ASCENSIUNE AFLATĂ ÎN UMBRA MORȚII ȘI A PERICOLELOR LA EXTREM
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...