Un milionar la Finanţe. Vezi averea noului şef de la Trezoreria statului

Noul secretar de stat la Ministerul de Finanţe, Cristian Sporiş, numit şef al Trezoriei Statului în locul lui Bogdan Drăgoi, are o avere apreciabilă. Fostul director executiv de la Raiffeisein Bank are aproape 2.000.000 de lei în conturi bancare, acţiuni estimate la o valoare similară, la care se adaugă mai multe proprietăţi în Sibiu şi Bucureşti.
Romania TV
20 mart. 2012, 12:07
Un milionar la Finanţe. Vezi averea noului şef de la Trezoreria statului

După ce activat ca bancher în sectorul privat, Cristian Sporiş intră în administraţia centrală de stat cu o avere considerabilă.

Secretarul de stat deţine, împreună cu soţia, nu mai puţin de opt terenuri: trei terenuri intravilan, la Sibiu, cu o suprafaţă însumată de circa 1800 m², două terenuri intravilan în Bucureşti şi trei suprafeţe agricol-forestiere  de 3800 m², tot la Sibiu.

La capitolul locuinţe, şeful trezoriei stă la fel bine. El şi soţia au două locuinţe în Sibiu, dintre care cea mai mare are o suprafaţă de 290 m², iar în Bucureşti, un apartament de 100 m².

Potrivit declaraţiei de avere, Sporiş este proprietarul unui număr de trei autoturisme: un Peugeot 307, un Audi şi un Volkswagen Touareg.

Ce venituri a obţinut la Raiffeisen Bank, unde a fost director executiv, rămâne un mister pentru că Sporiş a trecut în declaraţia de avere că „venitul este confidenţial, conform contractului de muncă”. La fel şi în cazul soţiei, Cristina Sporiş, care este product manager la Emporiki Bank.

Cu toate acestea, după cum arată declaraţia de avere, în numeroasele conturi şi depozite bancare ale familiei Sporiş au intrat bani grei, aproape 2.000.000 de lei. Depozitul cel mai gras este unul de 1.618.000 lei, deschis în 2010.

O altă sursă de venit sunt acţiunile în care a investit Sporiş. La SC Betonexpress, secretarul de stat are acţiuni de 36.000 de lei, iar acţiunile cotate la BVB sunt estimate la 1.340.000 de lei. Trezorierul lui Drăgoi a investit şi la Bursa din Viena, un deţine acţiuni cotate la 117.000 euro. Dividendele pe anul trecut la acţiunile deţinute s-au ridicat la peste 70.000 de lei, în timp ce alţi 16.000 de lei sunt câştig de capital.

Prosperitatea lui Cristian Sporiş este grevată totuşi de un credit bancar de 500.000 de franci elveţieni la banca pentru care a lucrat.

 

 

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să pui în ciorba de burtă ca să aibă un gust și o aromă deosebită. Ingredientul final e cel mai important
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
Doamne cum arăta înainte ispita Diandra înainte de operațiile estetice. Imagini șoc, pe care le-ar vrea șterse de pe internet
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Dansul mirilor de la nunta lui Andrei și a Cristinei Rotaru. Fanii și-au făcut cruce când au văzut! VIDEO
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Croaţia reintroduce serviciul militar obligatoriu pentru tineri începând din 2025
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...