În lipsa unor soluţii concrete pentru gropile din asfalt, un grup de români a găsit şi soluţia. Au umplut craterul cu pământ de flori şi au plantat panseluţe. Potrivit stirileprotv.ro, totul s-a întâmplat pe DN1A, în apropiere de Braşov. Înainte, tinerii au măsurat însă groapa şi au constatat uimiţi că avea 1,75 metri lungime şi era adâncă de mai bine de 15 centimetri.
Oamenii au recurs la acest gest în speranţa că autorităţile vor lua măsuri şi vor reface drumul.
Ca în fiecare an, după sezonul rece, şi Bucureştiul arată ca după o ploaie de meteoriţi. Străzile sunt pline de gropi, iar autorităţile nu se grăbesc să le astupe, spre disperarea şoferilor care îşi avariază autoturismele, întrucât nu reuşesc de fiecare dată să le evite.
Gropile sunt prezente în toată Capitala, fie că vorbim de zona centrală sau de cartierele mărginaşe. Reprezentanţii primăriilor de sector şi cei ai Primăriei Capitalei spun că au început procesul de identificare a gropilor din carosabil şi urmează să remedieze această problemă.
Primăria Sectorului 1 a declarat pentru RomaniaTV.net că „a demarat procedura de licitaţie pentru începerea lucrărilor de astupare a gropilor apărute în asfalt după sezonul rece”.
Reprezentanţii primăriei Sectorului 2 spun că arterele principale de circulaţie din Bucureşti sunt în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti.
Reprezentanţii primăriei Sectorului 3 au declarat că în momentul de faţă sunt în faza identificării stăzilor cu gropi, după care vor demara procesul de reabilitare.
Inspectorii Direcţiei Investiţii din cadrul Primăriei Sectorului 4 au realizat o inventariere amănunţită a tuturor gropilor existente în covoarele asfaltice de pe raza Sectorului 4, după topirea zăpezii. Au fost întocmite documentaţii pentru fiecare zonă în parte, conţinând fotografii şi parametrii de identificare, astfel încât, respectivele gropi să poată fi localizate cu uşurinţă.
Referitor la gropile existente pe străzile aflate în administrarea Primăriei Sector 4, se va trece, în etape, la refacerea infrastructurii rutiere. În cazul celor identificate pe marile artere de circulaţie, din dispoziţia Primarului Cristian Popescu – Piedone, întreaga documentaţie a fost depusă la registratura Primăriei Municipiului Bucureşti, spre ştiinţa Primarului General, singurul cu atribuţii în remedierea situaţiei, prin demararea de către Municipalitate a lucrărilor de reabilitare.
„Nu toţi cetăţenii cunosc faptul că noi, ca primărie de sector, nu avem în administrare marile artere de circulaţie, ci doar străzile secundare. De aceea, ei ni se adresează, solicitând refacerea sistemului rutier acolo unde noi nu avem competenţe. Este pentru cel de-al treilea an consecutiv, în care, deşi nu avem în atribuţii, realizăm inventarierea gropilor de pe marile artere de circulaţie şi transmitem documentațiile specifice către Primăria Municipiului București. Totuși, bulevardele au rămas la fel de pline de gropi, în tot acest răstimp fiind doar „plombate”, deşi starea deplorabilă în care se află necesită categoric refacerea întregului covor asfaltic„, susţine primarul Cristian Popescu Piedone.
Primăria sectorului 6 a transmis către RomaniaTV.net că toate gropile care au apărut în asfalt după topirea zăpezii în zona pe care o are în administrare vor fi reparate prin folosirea mixturilor asfaltice produse la staţia proprie care a intrat în funcţiune de la data de 15 martie 2015.
Lucrările de reparare a îmbrăcăminţilor asfaltice deteriorate au fost finalizate pe unele străzi din sectorul 6 cum sunt Bulevardul Constructorilor, Strada Osiei sau Aleea Masa Tacerii.
Administraţia Străzilor Bucureşti, instituţie subordonată Primăriei Capitalei, a anunţat încă din 2 februarie că a demarat lucrările de astupare a gropilor apărute în partea carosabilă. Arterele din Capitala pe care se execută lucrări de astupare a gropilor sunt:
– Drumul Taberei;
– Iuliu Maniu;
– Mihailescu Vintila;
– Virtutii;
– Calea Vitan;
– Vitan Barzesti;
– Calea Dudesti;
– Octavian Goga;
– Gloriei;
– Natatiei;
– Calea Grivitei;
– Strada Clabucet;
– Strada Putul lui Craciun;
– Strada Dornei;
– Ion Mihalache;
– Strada Turda;
– Bulevardul Unirii;
– Mircea Voda;
– Nerva Traian;
– Traian.
De asemenea, Administraţia Străzilor Bucureşti organizează şase licitaţii, câte una pentru fiecare sector din Capitală, pentru a contracta servicii de reabilitare a drumurilor.