Prigoană lasă calea liberă „greilor” din PDL: Candidez la Primăria Capitalei, dar nu din partea PDL

Silviu Prigoană a anunţat că se retrage din competiţia internă a PDL pentru desemnarea unui contracandidat al lui Sorin Oprescu la Primăria Bucureşti. Prigoană a anunţat în emisiunea Ultima Oră de la România TV că va candida la Primăria Capitalei, dar nu din partea PDL, că nu va candida din partea unui partid care nu-l doreşte şi că lasă loc său "greilor" din PDL, precum Teodor Baconschi, Toader Paleologu sau Cristian Preda.
Romania TV
20 mart. 2012, 19:52
Prigoană lasă calea liberă

Întrebat dacă va candida la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană a raspuns că „nu din partea PDL”. Prigoană nu exclude să candideze ca independent sau din partea altui partid.

Probabil, o să fiu candidatul UDMR sau nu se ştie, avem o paletă largă. Am făcut afirmaţia că vreau să candidez la postul de primar general al Capitalei, dar nu e obligatoriu să candidez din partea PDL sau din partea unui partid care nu mă doreşte candidat„, a spus Prigoană la România TV .

Deputatul a completat că se retrage din cursa internă pentru desemnarea candidatului PDL pentru Primăria Capitalei şi lasă calea liberă „greilor” partidului.

Aştept greii partidului: domnul Baconschi, prim-vicepreşedinte, să intre în competiţia electorală, domnul ministru Paleologu sau eurodeputatul Cristian Preda, oameni grei ai partidului care sunt în structurile de conducere şi care trebuie să demonstreze şi lor şi populaţiei ce pot. Că aşa din clanţă sunt foarte tari. Îi aşteptăm cu interes. Deci din partea PDL n-am de gând să candidez pentru că sunt fruntaşi ai partidului care îşi merită locul pe listele electorale, să intre într-o confruntare şi competiţie directă pentru că aşa să ajungi ministru de Externe pe bila lui Prigoană e simplu. Mai complicat e cu votul popular„, a declarat Silviu Prigoană la România TV.

Prigoană i-a criticat pe „intelectualii” PDL Teodor Baconschi şi Cristian Preda că se ascund în spatele blogurilor şi nu sunt capabili să-şi exprime impresiile public.

Prigoană l-a votat pe Baconschi ministru în Parlament, a fost validat prin biluţa mea şi a avut acum o dizertaţie într-un ziar, un interviu că oamenii, în general frustraţii, se ascund în spatele blogului că e mult mai simplu decât să comunici direct faţă în faţă decât să ieşi public să ai impresii. Dânsul a spus că eu sunt o copie palidă a primarului Oprescu. Eu am constatat şi o spun public că dânsul e mai îmbujorat aşa, nu e palid, şi îl aşteptăm să candideze.
Mă retrag din competiţia internă a partidului, lăsându-l pe domnul Baconschi, pe domnul Paleologu sau domnul Cristi Preda să demonstraze ce pot şi partidului, unde e foarte simplu să ajungi într-o funcţie de ministru, când vine o listă cu un premier şi votezi un guvern şi uite cum ai ajuns tu ministru de externe. Eu mi-aş fi dorit ca miniştrii de Externe sau ai Culturii să fi votaţi de popor şi atunci întradevăr aveau o greutate a misiunii lor şi înţelegeau ce înseamnă o campanie electorală. Chiar şi domnul Cristi Preda, care avea gura aurită pe bloguri că nu are curaj faţă în faţă, e foarte simplu să ajungi europarlamentar când Prigoană montează scena, când Prigoană pune bannerul, când Prigoană cu echipa pune afişele şi tu eşti pe o listă şi ai plecat frumuşel (la Bruxelles n.red.) El a venit la scena pregătit şi numai i s-a pus microfonul în mână„, a mai declarat Silviu Prigoană.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a negat că ar fi un război personal între el şi Silviu Prigoană.

„Nu am ce să-i reproşez domnului Prigoană, nu am un război personal cu dânsul, nu am reproşuri majore. Eu am spus că e bine să intrăm într-o asemenea competiţie şi dânsul a susţinut o vreme că nu e nevoie de o asemenea competiţie. Dar nu mi se pare că suntem într-un dezacord esenţial”, a spus eurodeputatul Cristian Preda la România TV.

Cristian Preda a spus că Monica Macovei ar putea fi o variantă viabilă pentru Primăria Capitalei.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat luni la TVR că, în opinia sa, contracandidatul lui Sorin Oprescu pentru Primăria  Capitalei ar trebui să fie „un greu” al PDL, nominalizându-l pe Vasile Blaga în postura de posibil candidat din partea PDL la Primăria Capitalei.

Să ştiţi că nu sunt preşedintele PDL-ului, cum adesea îmi spuneţi. Dar, de ce nu ar candida un greu? Spre exemplu, Vasile Blaga, care are o imagine foarte bună. Vasile Blaga ar putea fi un candidat de calibru al PDL-ului. Poate fi Monica Macovei„, a spus Traian Băsescu, întrebat cu privire la un posibil contracandidat al PDL-ului la alegerile pentru Primăria Capitalei..

Şeful statului le- a dat şi sfaturi PDL-iştilor. „Pe Sorin Oprescu îl poţi bate ori cu unul care este la fel ca el, dar puţin mai isteţ, că trebuie să aibă ceva în plus în condiţiile în care Sorin Oprescu este departe de a nu fi un om isteţ, ori cu unul care este total opus, cu Monica Macovei. Trebuie să mai aibă o calitate cel care îl contracandidează: să-i spună lui Oprescu în faţă şi credibil ce a făcut. Niciun proiect în Bucureşti nu este un proiect gândit, conceput de Sorin Oprescu. La pasaj (Pasajul Basarab – n.r.), vă aduc aminte că eram primar, iar el, în calitate de consilier, a votat împotriva pasajului, contoarele la blocuri eu le-am pus, autostrada (autostrada suspendată n.red.) nu s-a făcut”,  a declarat Băsescu.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'