Fost şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP Ialomiţa, trimis în judecată de DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție, au dispus trimiterea în judecată, a mai multor inculpaţi, între care Cornel Tache, fost șef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Ialomița.
Romania TV
14 apr. 2015, 12:45
Fost şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IJP Ialomiţa, trimis în judecată de DNA

Corneş Tache, șef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Ialomița  la data faptelor, este acuzat de luare de mită în formă continuată, trafic de influență şi complicitate la evaziune fiscală.

Alătur de el a fost trimis în judecată şi Gheorghe Ungureanu, administrator al S.C. Avimar Fdl S.R.L, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, dar şi firma menţionată , tot evaziune fiscală.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada iulie – septembrie 2013, în calitate de șef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Ialomița, inculpatul Tache Cornel a primit cu titlu de mită, de la inculpatul Ungureanu Gheorghe, suma de 32.000 de lei pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu, înlesnindu-i totodată acestuia din urmă desfășurarea de operațiuni comerciale cu încălcarea normelor fiscale.
Concret, în perioada 2012-2013, inculpatul Ungureanu Gheorghe, în calitate de administrator împuternicit al unor firme, printre care se afla și S.C. Avimar Fdl S.R.L, a omis evidențierea în documentele contabile a tuturor operațiunile comerciale desfășurate și a evidențiat în actele contabile operațiuni fictive de aprovizionare și prestări servicii, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în valoare totală de 5.619.099,44 lei.

De asemenea, în cursul anului 2013, în schimbul sumei de 32.000 de lei, inculpatul Tache Cornel i-a promis inculpatului Ungureanu Gheorghe că își va folosi influența asupra lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Călărași – Serviciul de Investigare a Fraudelor, astfel încât să îi determine pe aceștia să soluționeze favorabil omului de afaceri un dosar penal în care acesta era cercetat.

Gheorghe Ungureanu a recunoscut vinovăţia în faţa procurorilor şi a semnat cu aceştia un acord prin care acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală, felul și cuantumul pedepsei stabilite, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

O altă persoană implicată în dosar, Dragoş Păun, consilier superior la Serviciul Sănătate si Bunăstare Animală din cadrul DSVSA Ialomița, la data săvârșirii faptei, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită, va fi cercetat într-un dosar separat, după ce sa dispus disjungerea cauzei.

În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra conturilor bancare aparținând inculpatului Gheorghe Ungureanu și asupra unor sume de bani ridicate de la cei doi inculpați cu ocazia perchezițiilor domiciliare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ialomița cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
De sâmbătă, 17 august 2024, de la ora 10, patru zodii trec printr-o mare transformare. Destinul lor se schimbă, nimic nu va mai fi la fel
Capital.ro
Statul taie banii. N-ai dreptul să refuzi inspecția. Nu mai primești niciun leu un an întreg
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Împușcarea lui Ceaușescu, decisă mult înainte de decembrie 1989
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
A încercat la Ramona Gabor! Pescobar a aruncat lanseta, dar şi-a luat-o peste bot 😂 Imaginile sunt fabuloase
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Se oprește mașina la ITP. Îți reține talonul și actele: Dacă te prinde, nu poți să pleci
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...