Catalogul clasic, înlocuit de o tabletă. Părinţii au acces non-stop la notele elevilor

Cataloagele, spaima tuturor elevilor, ar putea deveni amintire. Dacă la prima vedere pare o veste bună pentru elevi, nu este deloc aşa. Cataloagele nu dispar de tot, ele au fost înlocuite de unele electronice, la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Capitală. Avantajele implementării unui astfel de sistem sunt de toate părţile, însă cei mai câştigaţi sunt părinţii, care îşi pot monitoriza, în orice moment, copiii.
Ileana Popescu
21 mart. 2012, 11:27
Catalogul clasic, înlocuit de o tabletă. Părinţii au acces non-stop la notele elevilor

Catalogul electronic este un proiect nou în România. Ideea de a înlocui cataloagele clasice cu cele electronice a aparţinut celor la de Colegiul „Tudor Vianu” din Capitală, iar softul aplicaţiei a fost realizat chiar de către elevii acestei şcoli.

Cu ajutorul părinţilor s-au adunat bani pentru 16 tablete, iar în urma unei colaborări cu Samsung Electronics România, şcoala a primit 25 de tablete. În urma acestei iniţiative, Colegiul dispune acum de 41 de tablete aflate permanent în custodia profesorilor.

Prin intermediul tabletelor, profesorii pot trece notele, absențele și alte mențiuni detaliate cu privire la elevi şi activitatea lor în sala de clasă, în timp ce părinții pot accesa toate aceste informații în timp real, de la orice computer conectat la Internet.

„Este prima iniţiativă de acest gen din țara noastră și ne bucurăm că Samsung este partener în cadrul unui proiect menit să ofere un impuls modernizării educației în România. Mai mult, tabletele oferă, atât profesorilor, cât şi părinţilor, posibilitatea de acces instant la situaţia şcolară a elevilor, eficientizând procesul de control şi îndrumare. Astfel, sperăm ca acest proiect să devină un exemplu şi pentru alte şcoli şi licee din România”, a declarat Sorin Manea, managerul diviziei Telecom din cadrul Samsung Electronics România.

„Tableta, devenită catalog virtual, completează catalogul clasic într-un mod care va aduce cu siguranţă beneficii tuturor celor implicaţi în procesul de educaţiei al copiilor noştri, reușind în acest fel ca triumviratul școala – elevi – părinți să capete o dimensiune reala”, a precizat Severius Moldoveanu, directorul Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu”.

Cu ajutorul tabletelor, profesorii pot accesa un sistem informatic în care pot stoca, pe lângă note și absențe, şi informații detaliate, precum întârzierile elevului la ora de curs sau temele nefăcute. Pe lângă funcția de catalog, tabletele servesc și drept suport pentru cursuri, oferind posibilitatea conectării la un proiector sau la boxe pentru a difuza conținut multimedia.

„Tabletele sunt o modalitate mult mai flexibilă de a aduce material didactic la orele de curs. În loc să poarte cu sine o hartă de dimensiuni mari, cu o greutate considerabilă, profesorul trebuie doar să aibă la îndemână catalogul virtual, pe care poate încărca hărți digitale de înaltă rezoluție, ce pot fi afișate cu ușurință, prin intermediul unui proiector compact”, a completat Severius Moldoveanu.

Un beneficiu important al acestei aplicaţii este că numărul absenţelor a scăzut aproape la jumătate într-un an. „Dacă la sfârştiul semestrului I din anul şcolar 2010-2011 erau 12.200 de absenţe, la finalul semestrului I din anul şcolar 2011-2012, numărul lor a scăzut la 6.700”, a precizat directorul Colegiului.

Pentru a accesa informațiile despre situația școlară a copiilor, părinții trebuie doar să acceseze un cont personal, la care au acces non-stop, de pe orice computer. Conform datelor disponibile în acest moment, sistemul este accesat, în medie, de trei ori pe săptămână, de către 75% dintre părinți.

DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Spynews
Video controversat cu Adrian Minune și sora lui Sorinel Puștiu! Cum a apărut manelistul, alături de Liliana | VIDEO
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Cum se plantează, de fapt, trandafirii fără rădăcini. Sfaturi de la cei mai buni grădinari
Capital.ro
TAXĂ obligatorie în România. Se achită lunar, încă de la naștere. Amendă 400 lei pentru cine NU plătește
Playtech.ro
Ce să plantezi lângă ardeiul gras ca să obții o recoltă dublă. Trucul simplu pe care îl aplică adesea grădinarii cu experiență
DailyBusiness
Ficatul gras, pericolul tăcut. Cum să îți cureți ficatul și să îți redobândești sănătatea cu ceaiuri
Adevarul
Momentul în care un soldat rus este lichidat, înainte să execută un asalt sinucigaș cu o mină în brațe
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Cine este Liliana, sora lui Sorinel Puștiu! Femeia surprinsă alături de Adrian Minune are doi copii | FOTO
Spynews
Cum afectează Luna Plină de pe 13 aprilie 2025 zodiile. Berbecii, printre cei mai influențați nativi
Evz.ro
ANAF, acuzată că încalcă legea. Decizia care îi lovește în mod direct pe români
Ego.ro
Mihaela Tatu, de nerecunoscut! Cum arăta vedeta la 37 de ani... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
Miss Europa a murit după ce a fost spulberată de o mașină! Aceasta a fost fugărită de polițiști înainte de a se stinge din viață
Cancan.ro
Cele mai OBRAZNICE apariții în mall! Vedetele s-au mulat de tot și le-au arătat bărbaților TOT. Recunoști cine sunt posesoarele din imagine?
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Zi tristă pentru Elena Udrea. Dezvăluirea serii despre fostul ministru al Turismului: Au început să-i dea lacrimile...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
„Alt copil, viața merge înainte” Igor Cuciuc a dat vestea mult așteptată, după moartea Andreei: „Un nou Început”. Artistul și soția sa sunt de nedespărțit acum
Bunica mi-a arătat cum să albesc hainele albe fără a folosi substanțe chimice. Este una dintre cele mai ușoare și accesibile metode.
MediaFlux
Întârziere de două zile pentru ajutorul oferit pensionarilor de Paște. Cine nu primește cei 400 de lei la timp
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Divorț în stil oltenesc. A „semnat“ actele de divorț cu cuțitul și a ajuns în arestul IPJ Dolj