Decizia magistraților nu este definitivă.
Potrivit judecătorilor Tribunalului Constanța, decizia de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar este pe o durată de 60 de zile de la data rămânerii definitive a sentinței.
În perioada controlului judiciar, conform instanței, inculpatul Nicușor Constantinescu este obligat „să nu comunice direct sau indirect și prin orice mijloace de comunicare, cu martorii și experții din prezenta cauză, cu personalul Centrului Militar Zonal Constanța, cu personalul din cadrul Consiliului Județean Constanța și cu consilierii județeni care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie și execuție a celor două hotărâri ale Consiliului Județean Constanța care au vizat Centrul Militar Zonal Constanța (HCJ 153/2009 și HCJ 339/2012), să nu divulge sau să redea în presă sau pe rețelele sociale, direct sau indirect, informații din cauza penală”, precum și să nu exercite funcția de președinte al CJ Constanța.
În cazul dosarului Centrul Militar Zonal, Constantinescu a cerut și strămutarea procesului de la Tribunalul Constanța, cerere ce i-a fost respinsă, marți, de magistrații Curții de Apel Constanța.
Decizia judecătorilor Curții de Apel este definitivă.
Pe 26 februarie, magistrații Tribunalului Constanța au decis cercetarea în arest la domiciliu a lui Nicușor Constantinescu, în dosarul Centrul Militar Zonal Constanța, pentru abuz în serviciu.
Președintele suspendat al CJ Constanța mai este cercetat în stare de arest la domiciliu într-un alt dosar în care, conform DNA, este acuzat de abuz în serviciu (trei infracțiuni, dintre care două în formă continuată), constituire a unui grup infracțional organizat, coruperea alegătorilor (două infracțiuni), conflict de interese (zece infracțiuni, dintre care cinci în formă continuată), precum și de tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.
În acest dosar, Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată, joi — 16 aprilie, de către procurorii DNA — Serviciul teritorial Constanța.