Interceptări uluitoare în cazul falsificatorilor de euro. Vezi ce ameninţări primeau „săgeţile” cu datorii

DIICOT a monitorizat o grupare care a umplut vestul României cu euro falsificați de mafia italiană în tipografia clandestină de la Oradea. În timpul acestor investigaţii, anchetatorii au interceptat mai multe discuții legate de negocierile pentru vânzarea unei importante cantități de bancnote către un client din Germania. 
Filip Stan
19 apr. 2015, 14:48
Interceptări uluitoare în cazul falsificatorilor de euro. Vezi ce ameninţări primeau

22 de suspecţi au fost reţinuţi, în noaptea de joi spre vineri, în cazul falsificatorilor de euro. Alţi şapte au fost puşi în libertate sub control judiciar. Reţeaua este acuzată că a umplut vestul ţării cu sute de mii de euro falşi, tipăriţi de mafia italiană.

În 11 decembrie 2014, unul dintre liderii grupării Constantin Dumbra, zis „Costa”, discuta cu cumpărătorul Andrei, confirmându-i sursa de provenienţă a banilor falşi.

Andrei: Băi, dar tu, voi nu ştiţi de unde să luăm?!
Dumbra: Păi, nu ştiu,
Andrei! Dar lasă că când o să avem.. o să am eu timp cu Bebe o să merg şi vedem!
Andrei: Bă, omule! Dar unde e grosu acuma? Unde e grosu, frate? Unde e?
Dumbra: În Oradea!
Andrei: Păi şi dacă eu vin, mergem acolo?
Dumbra: Păi, stau să vorbesc şi după aia! Dacă e, mergem!
Andrei: Dar cine e acolo? Eu îl cunosc pe ăla cine e acolo?
Dumbra: Nu, mă! Nimeni nu-l cunoaşte!
Andrei: Uai, cum o daţi toţi!
Dumbra: Jur că nu! Na! Eşti prost? Dar nu-ţi ziceam, eşti nebun?
Andrei: Că eu nu mă duc ca să mă bag să nu mă mâncaţi voi!
Dumbra: Da, mă omule! Dar nu ştiu, Andrei! Crede-mă că nu ştiu! Dacă ştiam, îţi ziceam!
Andrei: Auzi?! Dar cu cât aş lua o sută?
Dumbra: Dar nu ştiu, mă! Pe gratis!
Andrei: Ce?
Dumbra: Pe gratis poate! Sau zece milioane! Na! Maxim!
Andrei: De ce eşti prost?
Dumbra: Numai trebuie să merg.
Andrei: Ascultă mă Costa! Deci, eu dacă… eu nu pot să vorbesc mult aicea! Că dacă ai ştii ce-i aicea…unde sunt eu, frate! Te-ai pişa pe tot!
Dumbra: P…mea!
Andrei: Da , ştii ce ai face? Acum te-ai urca în maşină şi ai pleca acolo, frate!
Dumbra: Îhâm!
Andrei: Crede-mă! Aicea e vorba de oameni şmecheri…de oameni şmecheri…nu şmecheri cu pumnu! Nu! Şmecheri cu banii, frate! Omu are colecţie de..are 50 de Ferrari! Colecţia lui personală!
 
Ulterior, Andrei continuă discuţiile şi primeşte de la „Costa” un preţ de 5 euro pentru fiecare bancnotă falsificată de 50 de euro pentru 20.000 euro. Andrei vroia să cumpere câţi mai mulţi bani falşţi susţinând „dacă este mai mult, mai mult vreau, maxim cât aveţi, toţi”.
 
Cumpărătorul a încercat să obţină un preţ mai mic, negociind în paralel cu Samir Scripcariuc, zis „Bebe”.
 
Potrivit pressalert.ro, într-o altă discuţie. Doru Novacovici îi explica unui interlocutor despre banii pe care-i are de recuperat de la „săgeţile” trimise să plaseze valuta falsă pe piaţă „păi dacă are să ne deie bani, pe mine nu mă interesează pe mine ce face cu Tanda, cu Manda, cu ăla, cu ăla, cu ala..pe mine mă interesează banii mei frate (…) Păi o dată trebuie să ne dea aşa..1000, după aia mie mai trebuie să îmi deie vreo 280 cu 50 (…) eu am vorbit cu Tică, ştii, şi mi-a zis omul, când vine acasă, sună-mă că-i rup un genunchi pentru asta.(…) Mătur cu ei toate străzile, începând de la fraţi şi până la sfârşit. Oameni de zăpadă fac din ei„.

Procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, au efectuat, joi, 46 de percheziţii domiciliare în judeţul Timiş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în punere în circulaţie de valori falsificate.

Din noiembrie 2014 şi până în prezent, în judeţul Timiş, grupul infracţional a acţionat cu scopul comiterii de infracţiuni din sfera falsificării de monedă, fiind descoperite bancnote de 50 de euro contrafăcute.

Membrii grupării au distribuit sute de mii de bancnote falsificate unor persoane de încredere care au aderat la grupul infracţional şi care, la rândul lor, le-au pus în circulaţie în mod direct ori prin intermediul unor ”săgeţi”.

Modul de operare a constat în iniţierea unor relaţii comerciale de mică amploare, care le-a permis plata  în numerar cu bancnotele falsificate în diferite modalităţi, precum diferite achiziţii de produse de la persoane fizice, care au postat anunţuri pe site-uri de profil, în special telefoane mobile şi autoturisme, schimburi valutare către persoane fizice care erau atrase de cursul avantajos leu/euro propus de către suspecţi sau plăţi către taximetrişti pentru cursele efectuate.

Potrivit DIICOT, din investigaţiile făcute a rezultat că bancnotele falsificate au fost obţinute de către o parte dintre membrii grupării pe o filieră de contrafacere a bancnotelor, cu conexiuni în Italia.

Surse judiciare au declarat că bancnotele falsificate ar fi fost procurate din Oradea, judeţul Bihor, unde, anul trecut, a fost descoperită o fabrică de bani falşi.

Conform surselor citate, DIICOT Timişoara a folosit în această operaţiune mai mulţi ofiţeri sub acoperire, care au cumpărat bancnote false de la membrii grupării. În unele cazuri, o bancnotă de 50 de euro era cumpărată chiar şi cu 25 de lei.

În septembrie 2014, procurorii DIICOT au descoperit o fabrică de bani falşi la Oradea, judeţul Bihor, şi au ridicat mai multe persoane care ar fi făcut parte dintr-un clan mafiot din Napoli, fiind confiscaţi 13 milioane de euro, în urma mai multor percheziţii. De asemenea, la groapa de gunoi, la banda de sortare a deşeurilor au fost găsite atunci aproximativ 55.000 de bancnote contrafăcute din cupiura de 50 euro, iar într-un alt loc au fost găsite bancnote false rupte sau arse.

Anchetatorii au audiat în acest caz peste 20 de persoane, suspecţi şi martori, trei dintre aceştia, doi cetăţeni italieni şi o femeie din Bucureşti, fiind reţinuţi. Două zile mai târziu, cei trei au fost arestaţi preventiv, pentru aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, falsificare de monedă şi deţinere de instrumente în vederea falsificării. Unul dintre italienii arestaţi deţine o fabrică de încalţăminte la Oradea, iar celalălt este proprietarul tipografiei la care erau falsificaţi banii.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
UE a dat ordin. BNR schimbă legea. Numai câte 10 persoane au voie!
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Schimbare majoră pentru toți românii. Apare un nou CNP
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Motivul halucinant pentru care o tânără din Călărași ar fi fost aruncată pe geam de iubit. Tânăra a căzut de la etajul trei
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de terenuri, case sau mașini. S-a dat ordin: Trebuie să plătească!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Nicolae Ciucă deschide dialogul pentru un proiect politic comun al forțelor de dreapta
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?