Tăriceanu, după ULTIMATUMUL DNA: Senatul va trimite documentele solicitate până pe 22 aprilie VIDEO

Senatul a răspuns prompt noii solicitări a DNA privind punerea la dispoziţie a tutoror înscrisurilor legate de senatorii penali. Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, luni, că Senatul va trimite Direcţiei Nationale Anticorupţie toate documentele solicitate de procurori până la data de 22 aprilie, aşa cum au cerut procurorii anticorupţie. 
Ionela Marcu
20 apr. 2015, 12:27
Tăriceanu, după ULTIMATUMUL DNA: Senatul va trimite documentele solicitate până pe 22 aprilie VIDEO

Conducerea Senatului a decis să pună la dispoziţia DNA toate documentele solicitate în cazul Dan Şova.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că Biroul permanent va solicita secretarului general al instituției să transmită Direcției Naționale Anticorupție (DNA), până la data de 22 aprilie, toate înscrisurile întocmite ca urmare a cererilor DNA de încuviințare a urmăririi penale, reținerii sau arestării preventive a senatorilor în funcție în perioada 2014-2015 și pe cele referitoare la cazul Dan Șova.

Biroul Permanent a cerut secretarului general al Senatului sa trimita pana in 22 aprilie toate documentele solicitate„, a spus presedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la cateva ore dupa ce DNA a solicitat documentele pana cel tarziu 22 aprilie, avertizand ca un eventual refuz se constituie in infractiunea de obstructionare a justitiei.

De săptămâna trecută, de când am primit acea solicitare, noi am hotărât să sesizăm Comisia juridică, care să întocmească toată lista de documente, toate materiale solicitate. Am făcut și o scrisoare de răspuns ministrului Justiției în care am spus că Senatul este de acord pe fond să dea aceste documente.

Sunt toate documente publice, deci ele se găsesc pe site-ul Senatului, dar astăzi Biroul permanent a hotărât în unanimitate să ceară secretarului general al Senatului să trimită până pe data de 22 aprilie toate aceste documente solicitate și să poarte în continuare toată corespondența instituțională cu Parchetul și să informeze Biroul permanent în legătură cu solicitările eventuale care vor mai fi de acest gen„, a precizat Tăriceanu.

Intrebat ce s-a schimbat fata de acum o saptamana, cand acelasi Tariceanu spunea ca va raspunde cererilor DNA doar dupa ce solicitarile vor fi facute „procedural corect”, respectiv prin intermediul Ministerului Justitiei, seful Senatului a sustinut ca si atunci a fost „de acord pe fond sa puna la dispozitie toate documentele solicitate”.

Procurorii DNA i-au trimis preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, o nouă solicitare pentru predarea, în cel mai scurt timp, a tuturor înscrisurilor legate de dosarul Dan Şova, dar şi a documentelor întocmite de Senat în urma cererilor DNA, formulate în perioada 2014-2015. Senatul a fost avertizat că „refuzul de punere la dispoziția DNA a înscrisurilor solicitate constituie infracțiunea de obstrucționare a justiției”.

CITEŞTE ŞI DNA, în RĂZBOI cu Senatul. Procurorii i-au trimis o nouă cerere lui Tăriceanu şi un „avertisment”

Direcția Națională Anticorupție a solicitat, săptămâna trecută, conducerii Senatului să transmită toate înscrisurile întocmite în perioada 2014 — 2015, ca urmare a cererilor DNA pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a senatorilor în funcție în perioada amintită, în vederea documentării dosarului referitor la senatorul Dan Șova.

Conducerea Senatului a decis că nu poate da curs cererilor DNA privind furnizarea înscrisurilor întocmite de Camera Superioară în cazul senatorilor pentru care s-a cerut urmarirea penală, reţinerea sau arestarea, în perioada 2014-2015, pe motiv că nu s-au respectat procedurile. 

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
Ce înseamnă temperatura pe care o setezi pe aerul condiționat, de fapt. Greșeala pe care multe persoane ajung să o facă pe timp de caniculă
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
”Inima mea e cărbune” Prima reacție a soțului Doinei, după ce a aflat că femeia a fost ucisă de Zoro și Narcisa
Spynews
Zoro și Narcisa au mărturisit și cea de-a doua crimă! Cadavrul găsit recent aparține Doinei. Femeia a fost dată dispărută anul trecut și ucisă de ei
Evz.ro
Dilema mondenă a deceniului. De ce n-o cere Salman Khan pe Iulia Vântur. Dezvăluiri din familie
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben și portocaliu de caniculă în jumătate din țară! Zonele în care se vor resimți temperaturi de până la 38 de grade
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Haos pe Aeroportul Henri Coandă: Sute de Pasageri Lăsați să Aștepte Ore pentru Recuperarea Bagajelor
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'