„Dinamica societăţii şi apariţia unor noi mijloace de comunicare au dus la extinderea comunicării prin instrumente moderne, anume reţele de socializare.
Citeşte şi: Senatul a respins proiectul de hotărâre propus de BP pentru constatarea votului în cazul Dan Şova
În prezent, Senatul României comunică doar prin mijloace clasice de comunicare, care uneori s-au dovedit prea puţin eficiente. În urmă cu un an, s-a creat pagina de Facebook a instituţiei, dar nu are un conţinut corespunzător menirii sale. Contul de Facebook al Senatului doar preia automat comunicate de presă ale Senatului postate pe pagina sa de internet.
Instituţia trebuie să folosească noile oportunităţi de comunicare social media, aşa cum procedează majoritatea Parlamentelor statelor membre ale UE„, a precizat senatorul PSD Nicolae Moga.
Demnitarul a precizat că noua direcţie social media nu impune noi angajări, fiind creată cu consilierii Senatului.
„Astfel, Senatul României va putea fi perceput exact ceea ce este, şi anume instituţia în care poporul şi-a trimis reprezentanţi.
Înfiinţarea unei structuri specializate care să gestioneze reţele de socializare, respectiv direcţia social media, va deschide perspective pentru transmiterea, promovarea facilă şi rapidă a informaţiilor care vor compune imaginea unui Senat activ, responsabil, preocupat de problemele cetăţenilor.
Importanţa deosebită desfăşurată în cadrul structurilor organizatorice, la nivelul preşedintelui Senatului şi necesitatea înlăturării disfuncţionalităţii şi a paralelismelor în activitate impun o mai bună organizare la acest nivel, în sensul comasării grupului de consilieri cu cancelaria preşedintelui. Această modificare nu implică noi angajări, se va crea din consilierii Senatului„, a menţionat senatorul Nicolae Moga.
Senatorii liberali au fost împotriva acestui proiect de hotărâre, senatorul Nicolae Vlad Popa critcând „modul în care anumite servicii comunică revista presei” şi arătând că activitatea PLR şi a preşedintelui Senatului apare în amănunt.
„Dacă se va comunica aşa, vom avea doar punctul de vedere al conducerii Senatului”, a spus Nicolae Vlad Popa.
Citeşte şi: DNA, în RĂZBOI cu Senatul. Procurorii i-au trimis o nouă cerere lui Tăriceanu şi un „avertisment”
Senatorul PNL Tudor Barbu a arătat că este o anomalie ca staff-ul să facă comunicarea şi a spus că acest cont va fi o sursă uriaşă de subiecte pentru presă.
Călin Popescu Tăriceanu a precizat, însă, că la Camera Deputaţilor există deja o astfel de structură. „Nu trebuie să rămânem în urmă, să rămânem anchilozaţi în modalităţi clasice de comunicare, nu este acceptabil„, a arătat Tăriceanu.
Această hotărâre a fost votată de senatori cu 74 voturi „pentru”, 38 „împotrivă” şi 7 abţineri.