Prioritatea anchetatorilor în cazul Boldea este recuperarea prejudiciului creat de gruparea condusă de deputatul Mihail Boldea. În acest sens, DIICOT a indisponibilizat mai multe bunuri imobile, precum şi conturile deputatului.
„Cu sau fără Boldea în ţară, instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor sale şi a bunurilor înstrăinate către familia sa va continua. S-au luat astfel de măsuri şi se vor lua în continuare. Procedăm la indisponibilizarea a tot ce înseamnă imobil, conturi bancare, sume de bani găsite la locuinţele acestora”, a subliniat Codruţ Olaru.
Totuşi, procurorul şef al DIICOT a ţinut să arate că rezultatele percheziţiilor efectuate joi la locuinţele şi birourile lui Boldea au fost „nespectaculoase”, apreciind că până când DIICOT a obţinut avizul Camerei Deputaţilor pentru percheziţionarea şi anchetarea deputatului gălăţean, acesta a avut timp să-şi „organizeze” lucrurile ţinând de activitatea sa infracţională.
Familia lui Mihail Boldea i-a angajat acestuia un avocat, care a cerut termen pentru a-şi pregăti apărarea. El a refuzat să facă prea multe comentarii în legătură cu cazul înainte de a vedea toate probele de la dosar. „Nu am discutat cu membrii familiei dacă au luat legătura cu el. Se va întoarce sigur în România şi îşi va susşine nevinovăţia”, a precizat avocatul.