Teoria a fost introdusă recent după ce oamenii de ştiinţă au descoperit o serie de fosile bizare în formaţiuni de rocă din China. În interiorul acestora s-au găsit dovezi ale unei extincţii în masă, potrivit Ifl Science.
Citeşte şi ASTEROIDUL MAMUT SE APROPIE. Ce se va întâmpla cu PĂMÂNTUL vineri
Cercetătorii de la Universitatea din Hull şi Leeds au făcut analize suplimentare după ce au colectat date de pe cea mai mare insulă din arhipelagul norvegian Svalbard pentru a verifica această teorie, descoperind fosile de brohiopode, nevertebrate marine care au început să apară pe Pământ în perioada Cambrianului, cu aproximativ 570 de milioane de ani în urmă, şi apoi lipsa lor pe o perioadă extinsă de timp.
„Au dispărut toate. Era o zonă moartă şi nu exista nimic acolo„, a explicat unul dintre autorii cercetării.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că ulterior unele specii au început să îşi revină fiind urmate de o dezvoltare puternică a moluştelor cu circa 8 milioane de ani înaintea următorului eveniment în masă, extincţia din Permian care a ucis circa 97% dintre speciile cunoscute, fiind vorba despre o extincţie la nivel global, cauzată de nivele scăzute de oxigen şi de lipsa carbonaţilor la înălţimi.
Citeşte şi CERCETĂTORII aruncă BOMBA: Apocalipsele care vor distruge Pământul GALERIE FOTO VIDEO