1. Apnee de somn. Dacă dormiți destul, dar vă simțiți obosit, e posibil să suferiți de apnee, scrie doctorulzilei.ro.
2. Anemie. Anemia este principala cauză de oboseală la femei, pentru că în timpul menstruației ele pierd cantități mari de fier. Mineralul ajută la sinteza de globule roșii care transportă oxigenul din sânge în țesuturi și organe. O cantitate prea mică de fier înseamnă automat o oxigenare deficitară a țesuturilor, deci oboseală și paloare. Sunt indicate suplimente cu fier, dar și alimente bogate în acest mineral: carne, ficat, crustacee, mazăre și cereale îmbogățite cu fier.
Citeşte şi Top alimente care combat oboseala cronică
3. Diabet. În cazul diabeticilor, cantități mari de zahăr rămân în sânge în loc să meargă în celule, unde să fie convertite în energie. Ca atare, organismul rămâne fără energie. Tratamentul diabetului include, pe lângă medicamentele care reglează nivelul glicemiei, schimbarea stilului de viață (reducerea grăsimilor și a glucidelor) şi exerciții fizice moderate.
4. Hipotiroidie. Glanda tiroidă, situată la baza gâtului, reglează metabolismul și viteza cu care corpul convertește nutrienții din alimente în energie. Atunci când glanda este mai puțin activă (hipoactivă) și metabolismul funcționează prea lent, începe să se resimtă oboseala și câștigați în greutate.
5. Boli de inimă. Dacă resimțiți stare de slăbiciune în timp ce vă desfășurați activitățile fizice obișnuite, este posibil să suferiți de boli de inimă, cum ar fi cardiopatia ischemică, o boală a mușchiului inimii.
6. Infecții urinare. Infecțiile urinare nu au întotdeauna simptome clare, usturimi și senzație de arsură, însă pot epuiza organismul.
Citeşte şi Te simţi lipsit de energie? Iată care sunt motivele