REŢETE ENERGIZANTE. Smoothie verde sau ciorbă de ciuperci pleurotus cu lapte de cocos

Smoothie verde, ciorba de ciuperci pleurotus cu lapte de cocos sau mâncarea de năut cu cartof dulce, sunt doar câteva rețete recomandate a fi consumate după mesele îmbelșugate de sărbători, când organismul are nevoie să ia o pauză de la mâncărurile bogate în calorii.
Alina Costache
24 apr. 2015, 08:43
REŢETE ENERGIZANTE. Smoothie verde sau ciorbă de ciuperci pleurotus cu lapte de cocos

Andreea Rovența din Târgu-Jiu vine cu câteva idei, care să vă scoată din monotonia culinară și să vă energizeze. Niciuna dintre rețetele propuse de ea nu este greu de realizat și nici nu necesită prea mult timp, deoarece acestea vin din partea unei mămici pentru care timpul a devenit foarte prețios de la o vreme, mai exact de un an și zece luni, de când a venit pe lume Sandra, micuța care a luminat viața familiei.

„Dacă simțiți că ați întrecut măsura în săptămâna Paștelui, v-aș sfătui să vă începeți ziua cu un smoothie verde. Nu vă sfiiți să jonglați cu cantitățile și ingredientele după bunul plac. Să nu mai spunem că rețetele preparate ‘după ochi’ devin ceva obișnuit atunci când apare o minune de copil în familie, căci, zău, cine mai are timp de cântărit, deschis cărți de bucate sau google?”, ne spune Andreea, potrivit Agerpres.

Astfel, pentru micul dejun, tânăra mămică ne vine în ajutor cu mai multe opțiuni, dintre care puteți să alegeți sau să combinați ceea ce este pe placul dumneavoastră, propunând un meniu cu smoothie-uri pentru mai multe zile: un pahar cu apă plată, o banană, un kiwi, o mână de pătrunjel și/sau o mână de spanac; un pahar cu apă plată, un castravete bio, o mână de pătrunjel/spanac și sucul de la o jumătate de lămâie; un măr, o banană, spanac și/sau salată verde, sucul de la jumătate de lămâie mică; un pahar cu apă plată, o mână de spanac și/sau salată verde, 2-3 fire de pătrunjel, o jumătate de măr, un avocado; un pahar cu apă plată, o jumătate de avocado, un măr micuț, o cană cu lapte de migdale (făcut în casă), o linguriță cu miere; un pahar cu lapte de migdale sau de cânepă decorticată, o banană, o lingură cu cacao sau puțină scorțișoară, puțină miere; o banană, un măr, o mână de urzici, o mână de lobodă, un pahar cu apă.

„În smoothie-uri puteți adăuga pudră de chlorella și spirulină, ulei de cocos, semințe de chia sau semințe decorticate de cânepă. Ingredientele se mixează în blender și se servesc cu multă poftă”, ne sfătuiește tânăra mămică, o adeptă a stilului vegan.

VEZI ŞI: Ce efecte miraculoase are făina de năut asupra tenului

Pentru masa de prânz, cele două propuneri ale Andreei sunt: orez brun cu o salată bogată de primăvară, care se prepară din salată verde, ridichi, ceapă verde, semințe de floarea soarelui sau semințe decorticate de cânepă, ulei de măsline sau de dovleac, presat la rece, sare neiodată și piper proaspăt râșnit sau mâncare de năut cu cartof dulce, rețetă ale cărei ingrediente sunt: năut fiert, cartof dulce copt, ceapă, sare, piper, ulei de măsline, suc de lămâie, sare, piper și boia iute.

Pentru cină, Andreea ne recomandă o supă cremă de mazăre, pentru care este nevoie de mazăre, cartofi, ceapă, țelină, morcovi și ardei gras. Toate legumele se fierb și se pasează, apoi se adaugă sare, piper, condiment natural pentru supă și ulei de măsline, iar supa se servește cu crutoane din pâine integrală, aromate cu ulei de măsline și oregano.

O altă variantă pentru cină este ciorba din ciuperci pleurotus cu lapte de cocos. Pentru această rețetă se folosesc ceapă, morcov, țelină, ardei, ciuperci pleurotus tocate fâșiuțe și fierte 30 de minute în prealabil, câteva polonice de lapte de cocos făcut în casă, care se adaugă spre final, sare, piper, sucul de la o jumătate de lămâie mică și pătrunjel.

Ca și gustări sănătoase, Andreea propune nucile românești, migdalele, semințele de floarea soarelui sau de dovleac, fructe sau ciocolată neagră.

VEZI ŞI: REŢETA ZILEI: Tocăniţă de ciuperci cu mămăligă

DailyBusiness
Decizie radicală privind banii cash în România. BNR face anunțul momentului pentru toți românii
Spynews
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Bzi.ro
Ce pensie alimentară plătește Valeriu Gheorghiță! Ce sumă încasează lunar medicul
Fanatik.ro
Cele mai ieftine legume pentru murături. Locul de unde trebuie să le cumpere toți românii, prețurile sunt la jumătate față de piață
Capital.ro
Florin Piersic, în lacrimi și suspine: Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor (VIDEO)
Playtech.ro
Cât de util este RO-Alert pentru români. Tinerii spun că le provoacă anxietate, ce modificări cer
DailyBusiness
Ai planuri pentru azi? Iată cum va fi vremea în toată țara
Adevarul
Ce ne facem cu bolnavii noștri? Avertismentul medicilor după ce un om a fost ucis, iar altul grav rănit
wowbiz.ro
Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii
Spynews
Oana Ciocan, avertisment pentru Jador, după ce cântărețul a spus că a văzut-o cu noul ei iubit: ”M-ai filmat...” | FOTO
Spynews
Florinel Coman și Ioana Timofeciuc se cunună religios! Când va avea loc marele eveniment
Evz.ro
Ion Țiriac și-a donat toți banii. Unde a ajuns averea de 2.1 miliarde de dolari a magnatului
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
kanald.ro
România introduce „salariul minim european” de la 1 ianuarie 2025. Cât vor câștiga angajații începând cu anul viitor
Cancan.ro
Delia Matache reacționează după derapajul Andrei Măruță: „Ești…” + Mesajul ei GENIAL pentru fanii care cred că umilesc artiștii
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Nunțile vor fi interzise după ora 1! Se dă interzis: Să fie ora la care se închide orice eveniment
StirileBZI
Pensiile s-ar putea majora cu 2,7%! Guvernul intenționează să umble la pensii
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
stirilekanald.ro
„Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor!” Florin Piersic, cu ochii plini de lacrimi, mărturisiri emoționante despre starea de sănătate
substantial.ro
O fetiță de 4 luni rămasă blocată într-o mașină lângă Spitalul din Petroșani
MediaFlux
DONALD TRUMP a dat LOVITURA! KAMALA HARRIS, în CĂDERE LIBERĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ryanair schimbă politica de bagaje: Costurile suplimentare vor dubla prețul biletului