Cercetătorii au reușit să modifice o genă responsabilă pentru o boală fatală a sângelui. Totuși, se pare că au întâmpinat câteva probleme, din cauza cărora tehnica nu va putea fi folosită la o scară largă în viitorul apropiat. Ar putea fi utilă, pe viitor, în tratarea bolilor genetice fatale. Practic, chinezii au vrut să modifice ADN-ul uman pentru a vedea dacă pot eradica bolile şi cauzele lor.
Modificările genetice, între știință și etică
Cu toate acestea, specialiştii avertizează că modificările genetice ar putea avea un efect devastator asupra rasei umane. Practic, evoluţia naturală a omului e blocată în stadiul de embrion şi modificată. Cercetătorii nu ştiu efectele modificării unei gene, iar mutaţiile apărute ar putea duce la efecte neaşteptate.
Vezi şi A fost descoperit ADEVĂRUL CREAŢIEI. ADN-ul UMAN a fost adus pe Terra de către extratereştri
Echipa de cercetători a făcut experimentul pe embrioni neviabili, pe care i-a injectat cu o enzimă CRISPR/Cas9, care lipeşte şi desparte ADN-ul în diverse porţiuni. Complexul de enzime poate fi programat pentru a ţinti către o anumită genă afectată, care este apoi înlocuită sau reparată cu ajutorul unei molecule introduse în acelaşi timp. Sistemul a fost folosit în celule adulte umane şi în embrioni de animale, dar nu a fost folosită niciodată în embrioni umani.
Continuarea articolului pe Playtech.ro.