Campanie online de informare a elevilor referitoare la drepturile lor

Consiliul Național al Elevilor va desfășura în perioada aprilie-iunie o campanie online de informare a elevilor referitoare la drepturile acestora, intitulată "Tu stii ce drepturi ai ?".
Roxana Gagiu
24 apr. 2015, 10:55
Campanie online de informare a elevilor referitoare la drepturile lor

O dată pe săptămână, un drept din statutul beneficiarilor primari ai educației, prevăzut în cadrul Regulamentului de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar va fi abordat şi explicat intr-o manieră accesibilă tinerilor. Elevii pot accesa informațiile urmărind , pe întriga perioadă de derulare a campaniei, paginile de promovare ale Consiliilor Școlare, Județene, Regionale dar şi pagina principală a Consiliului Elevilor (consiliulelevilor.org) si wedu.ro.

Consiliul Naţional al Elevilor dorește ca prin implementarea acestui proiect în unitățile de învațământ de pe teritoriul României să reușească sa îmbunătățească sistemul educațional, făcându-i pe toți tinerii implicați in actul educațional să iși cunoască mai bine drepturile si îndatoririle. Astfel, Consiliul Elevilor consideră că o informare corecta a elevilor, părinților si cadrelor didactice va ajuta la relaționarea dintre toate părțile implicate, putând fi evitate posibile încălcări ale regulamentului şi gestiona mai bine eventualele inconveniente.

Vezi şi: Ministerul Educaţiei a lansat licitaţia pentru manualele şcolare noi

,,Faptul că ne aflăm la mai bine de patru luni de la intrarea în vigoare a noului Regulament și că o bună parte din elevii din România nu doar că nu cunosc prevederile acestuia, dar nici faptul că există un nou document ce stabilește drepturile și obligațiile elevilor este alarmant. Pilonii actului educațional și principiile sale, așa cum reies din art. 3 al Legii Educației Naționale, nu se vor fundamenta în sistemul de învățământ din România până în momentul în care beneficiarii direcți nu vor fi informați de drepturile și obligațiile lor cât și de natura, scopul, mecanismele sistemului educațional. Din această cauză, am considerat necesar să demarăm o campanie în care elevilor să le fie prezentate în mod accesibil drepturile garantate și să știe să reclame orice încălcări ale acestora”, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Horia Oniţa.

Consiliul Naţional al Elevilor din România a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În prezent, Consiliul Elevilor funcţionează în baza Regulamentului de organizare şi funcţionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 26.06.2010.

Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local şi naţional, promotori ai dezvoltării climatului şcolar, dar şi un cadru de dezvoltare, de educaţie civică autentică şi de formare a unor cetăţeni responsabili.

Consiliul Naţional al Elevilor este structura care reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării şcolii și încurajării relaţiei de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului legitimităţii, pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Adrian Câciu: Deficitul bugetar este mai mare dar mai sustenabil față de anul trecut
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!