Senatorul Alexandru Cordoş s-a autosuspendat din PSD

Alexandru Cordoş, cercetat penal pentru complicitate la trafic de influenţă, şi-a dat demisia din toate funcţiile deţinute în PSD.
Iulian Tudor
25 apr. 2015, 12:53
Senatorul Alexandru Cordoş s-a autosuspendat din PSD

Senatorul social-democrat Alexandru Cordoş a anunţat sâmbătă că se autosuspendă din toate funcţiile deţinute în PSD. „Mă autosuspend pentru a nu implica PSD în situaţia juridică pe care o voi clarifica în justiţie. Am încredere în justiţie”, a anunţat senatorul Alexandru Cordoş prin intermediul unui comunicat de presă.

Preşedintele PSD Cluj-Napoca, deputatul Aurelia Cristea, declarase anterior ca senatorul Cordoş, acuzat de complicitate la trafic de influenţă, riscă să fie exclus din partid.

„Este posibil orice, inclusiv autosuspendarea, inclusiv suspendarea sau excluderea. Toate sunt posibile”, a subliniat Aurelia Cristea. Ea a mai spus că ar fi un gest de colegialitate din partea senatorului Cordoş să se autosuspende din PSD. 

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri, la propunerea DNA, arestarea preventivă pentru 30 de zile a Mihaielei Lucia Cordoș, soția senatorului Alexandru Cordoș, acuzată de trafic de influență în formă continuată.

Soţia senatorului Alexandru Cordoş a fost arestată preventiv

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Ea a fost reținută de procurorii DNA — Serviciul Teritorial Cluj în dosarul în care este urmărit penal și soțul său, senatorul Alexandru Cordoș și fiica sa, Andreea Alexandra Cordoș, pentru complicitate la trafic de influență în formă continuată.

Potrivit DNA, în intervalul noiembrie 2014 — prezent, Mihaiela Cordoș a pretins de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei, pentru ca, prin influența pe care ea și soțul său, Alexandru Cordoș, o aveau asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și al altor instituții publice, să obțină cumpărătorilor de influență posturi/ locuri de muncă cum ar fi cele de profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurisconsult, etc.

Procurorii susțin că, în perioada ianuarie — aprilie 2015, în activitatea sa infracțională Mihaiela Cordoș a fost sprijinită și de fiica sa, Andreea Cordoș, care cunoștea faptul că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-și trafica influența pe lângă diferite persoane din instituțiile sus amintite.

PERCHEZIŢII la Cluj. Senatorul Alexandru Cordoş i-a cerut fiicei sale să dea MITA înapoi

Anchetatorii au constatat că, la 24 ianuarie, la solicitarea mamei sale, Andreea Cordoș s-a deplasat la locul de muncă al unei persoane și i-a remis acesteia subiectele pentru proba orală a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj.

În alte două rânduri, a mai reținut DNA, Andreea Cordoș a înapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa îi primise pentru a-și trafica influența pe lângă membrii comisiilor de examinare din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane. Procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Spynews
Calendar Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Data la care se vor afișa primele rezultate
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Stațiunea din România în care prețurile sunt cât se poate de omenești. O ciorbă costă 19 lei, iar berea 7 lei. Turiștii au luat-o cu asalt și au uitat de Mamaia sau Vama Veche
Capital.ro
Ungurii se înclină în fața României. Aplauze de la vecini: Să-și amintească toți
Playtech.ro
WOW cum arată casa lui Alain Delon din Franța. Vila are o priveliște superbă, AVEM imaginile SECRETE
DailyBusiness
START înscrierilor la „Rabla Plus”! Tot ce trebuie să știi
Adevarul
De ce și-au pierdut românii încrederea în medici. „O cultură a non-comunicării și o atitudine grețoasă”
Spynews
Cât de schimbat este Philipp Plein de când Andreea Sasu l-a făcut tată. Este prima dată când face asta public cu unul dintre copii / FOTO
Spynews
Puya, show incendiar în deschiderea concertului lui 50 Cent din București. Publicul a cântat alături de el | VIDEO
Evz.ro
Alain Delon, actorul rebel care s-a împrietenit cu mafioți și a creat roluri magistrale
Ego.ro
Abia acum i-am aflat secretul! Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică Jr au...
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
Aventurile lui Nicușor în vacanța mare. IMAGINI DEMENȚIALE cu Șeful Bucureștiului: s-a băgat în colăcel și a făcut pluta cumințel
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
UPDATE Bac 2024 sesiunea de toamnă: A fost publicat baremul oficial! Care este rezolvarea corectă a subiectelor la Limba și literatura română?
Capital.ro
1.400 de lei în plus la pensie, începând din septembrie. Casa de Pensii a aprobat plățile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca a divorțat de fostul internațional Răzvan Cociș și s-a cuplat, în SUA, cu portarul care a apărat în 233 de meciuri pentru Borussia Dortmund!
stirilekanald.ro
Soțul doctoriței Gavril, lovitură de grație! Bărbatul este îngrozit de ceea ce s-ar putea întâmpla cu viața lui
substantial.ro
Activiști ecologiști blochează portul Amsterdam, împiedicând acostarea unei nave de croazieră
MediaFlux
GREEN TALKS. Interviu cu Gemma Webb, CEO și președinte al RetuRO-SGR. România, un model de succes în reciclare sau cum sustenabilitatea devine realitate VIDEO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...