1. Sotia „asistenta”
Cand sotul e racit, ea ii face supa, ii da medicamentele. In fiecare dimineata ii face pachetul pentru serviciu. Seara spala vasele pentru ca sotul este prea obosit sa o mai ajute la ceva. Acest tip de femeie rezolva toate problemele casei pentru a avea liniste.
Problema este ca facand foarte multe pentru altii, nu fac nimic pentru ele, iar cand ajung la epuizare, cad. Depresii, crize de isterie, stari de autocompatimire, sentimente negative sunt doar cateva din expresiile acumularilor de frustrari cand simti ca faci te sacrifici prea mult pentru altii fara sa primesti nimic in schimb.
2. Sotia „mama”
Este genul de sotie care are grija de el ca si o mama: ii pregateste totul, inclusiv hainele cu care se va imbraca a doua zi. Barbatilor le place sa fie ingrijiti, au sentimentul ca sunt iubiti, sunt mai putin anxiosi. Problema este ca ei se obisnuiesc cu acest tratament, devin dependenti de el si cred ca totul li se cuvine. Sotia incepe sa isi vada sotul ca pe celalalt copil al familiei, in timp ce sotului incepe sa i se pare ca nu mai este respectat. Totusi, mama e mama si sotia e sotie. N-ar trebui ca instinctul matern sa se reverse si asupra sotului pentru ca pot aparea probleme in mariaj.
Citeste continuarea SFATULPARINTILOR. RO
Citeşte şi Horoscop: Top 5 cele mai bune soţii în funcţie de zodie