Doi autopsieri clujeni, Sever Țăgorean și Gheorghe Salanță, angajați ai Laboratorului de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Județean Cluj, au dat mită pentru ca fiii lor să fie angajați, după un concurs pentru ocuparea a două posturi libere, tot de autopsieri, din ianuarie 2015. Secretara comisiei de concurs a fost nimeni alta decât Mihaiela Cordoș, care ar fi primit, de la cei doi, câte 10.000 de lei în schimbul promovării examenului.
Procurorii DNA susțin că Mihaiela Cordoș, angajată la Serviciul de Resurse Umane din cadrul Spitalului Județean Cluj, le-a comunicat celor doi subiectele de examen, fapt negat de oficialii din cadrul S.J. Cluj care susțin că angajata lor, arestată pentru 30 de zile, nu avea de unde să știe subiectele.
În urma concursului, cele două persoane care ar fi dat mită au promovat examenul și au fost numiți titulari ai funcțiilor libere de autopsieri. Interceptările procurorilor sunt elocvente.
Mihaiela Lucia Cordoș, referent la Spitalului Clinic Judeţean Cluj, a fost arestată preventiv pentru 30 zile. În acelaşi dosar, procurorii DNA Cluj au dispus efectuarea urmăririi penale față de senatorul Alexandru Cordoș și fiica sa, Andreea Alexandra Cordoș, pentru complicitate la trafic de influență în formă continuată.
Senatorul Alexandru Cordoș i-a cerut fiicei Andreea Alexandra să ascundă o geantă cu documente care o incriminau pe soția sa, după ce a aflat că aceasta era vizată de o anchetă penală, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a Mihaielei Cordoș pentru fapte de corupție.
Cu ocazia desigilării genții respective, anchetatorii au identificat, printre altele înscrisuri, documente referitoare la împrumuturile contractate de inculpata Mihaiela Cordoș pe numele mai multor persoane, împrumuturi confirmate și de o serie de convorbiri telefonice interceptate pe parcursul cercetărilor. De asemenea, au fost identificate documente referitoare la o parte dintre persoanele care au cumpărat influență de la Mihaiela Cordoș.
Potrivit procurorilor DNA, alte probe au fost ascunse pe 23 aprilie de sora Mihaielei Cordoș, la cererea mamei celor două. Anchetatorii au stabilit că plasa respectivă a fost introdusă în autoturismul Nastasiei Bara, care a fost parcat în spatele blocului unde se află locuința familiei Cordoș. Ulterior, cu ocazia percheziției, a fost identificată o plasă în care erau introduse mai multe plicuri cu acte referitoare la credite bancare.
Citeşte şi Soţia senatorului Alexandru Cordoş, acuzată de trafic de influenţă, a fost REŢINUTĂ VIDEO
Potrivit anchetatorilor, în intervalul noiembrie 2014 – prezent, Mihaiela Cordoş a pretins de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 şi 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea şi soţul său o aveau asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi a altor instituţii publice, să obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.
În perioada ianuarie – aprilie 2015, Mihaiela Cordoş a fost sprijinită şi de fiica-sa, Cordoş Andreea Alexandra, care cunoştea faptul că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-şi trafica influenţa pe lângă diferite persoane din instituţiile mai sus amintite, mai spun procurorii.
Senatorul PSD Alexandru Cordoş s-a prezentat, joi, la DNA Cluj, însoţit de un avocat care a precizat că parlamentarul nu a fost citat de către procurori, ci „a venit să vadă care-i treaba”, în urma percheziţiilor de joi, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Cluj, caz în care ar fi vizată şi soţia sa. Anterior, senatorul Cordoş a declarat că are încredere că aceste acuzaţii nu sunt adevărate, că are încredere în soţia sa şi în familia sa.
Procurorii DNA au făcut, joi, percheziţii la Spitalul Judeţean Cluj, între cei vizaţi aflându-se şi soţia senatorului Alexandru Cordoş, Mihaela Cordoş, dar şi parlamentarul, în mod indirect, dosarul vizând infracţiuni de trafic de influenţă pentru ca opt persoane să obţină locuri de muncă la instituţii publice.