1 MAI. În deschiderea sezonului estival, operatorii din turism estimează că în stațiunile de pe litoral vor sosi peste 35.000 turiști pentru a-și petrece vacanța de 1 Mai pe plaje și în cluburi.
Cei care se pregătesc de o minivacanţă pe litoral trebuie să ştie că plajele si apa marii reprezintă surse mari de infectii. Substantele poluante, deşeurile aruncate pe plajă de turistii lipsiti de educatie, acele de seringa lasate de toxicomani, toate acestea prezinta pericole pentru sanatate.
Mai mult, obiceiul de manca pe plaja, fara spalarea temeinica a mainilor, creste semnificativ riscul de aparitie a hepatitei A. Iar daca se nimereste sa consumam fructe cumparate pe loc, pe care fie nu le-am spalat temeinic, fie nu le-am spalat pe loc, riscul creste exponential.
MINIVACANŢA de 1 MAI. Cu greu se mai găseşte un loc în staţiunea Mamaia. Cât costă un sejur la munte
Cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord, Chapel Hill si Agentia de Protectie a Mediului, USA, susţin că adulţii si copiii care construiesc castele si sapa in nisipul de pe plaja sunt supusi unui risc mai mare de a dezvolta boli gastro-intestinale si diaree decat cei care se multumesc doar sa mearga pe malul marii sau sa inoate.
Oamenii care, din joaca, isi ingroapa corpurile in nisip sunt supusi unui risc chiar mai mai mare decat cel mentionat anterior, potrivit studiului publicat online recent in Jurnalul American de Epidemiologie. Acelasi studiu demonstreaza ca cei mici au sanse mari sa se imbolnaveasca dupa o zi de joaca in nisip din cauza faptului ca il pot inghiti.
Potrivit desprecopii.com, Daca uiti sa te speli pe maini sau sa faci dus dupa o zi la plaja, ai cu 30% mai multe sanse de a te imbolnavi de MRSA, o varianta a stafilococului auriu, rezistenta la antibiotic. Stafilococul auriu poate duce de la reactii cutanate la septicemie. Virusul este atras de sare si poate fi gasit adesea in apa de mare si nisip.
Citeşte şi: CFR Călători introduce TRENURI SUPLIMENTARE pentru mini-vacanţa de 1 Mai
Pescarușii sunt periculoși pentru sănătatea tă. Excrementele lor se usucă repede și intră în nisip, iar tu poți să îți pui prosopul exact în acel loc fără să îți dai seama. Excrementul pescărușilor conține bacteria E. Coli., care poate cauza crampe abdominale, diaree, febră și vărsături.