„Nu trece dincolo”. Campanie a Poliţiei Rutiere VIDEO

"NU TRECE DINCOLO!" este campania Poliției Române pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implica ț i pietonii, care se va derula în perioada aprilie – noiembrie. Scopul campaniei este prevenirea victimizării pietonilor prin accidente de circulaţie. La data de 1 mai a.c., la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, a avut loc conferința de lansare a campaniei pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii. 
Iulian Tudor
05 mai 2015, 13:30

Inițiată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliția Română, campania se derulează, la nivel național, în perioada 1 mai–30 noiembrie, scrie ziarulevenimentul.ro. Pe parcursul campaniei, polițiștii vor desfășura acțiuni în trafic pentru con ș tientizarea pietonilor asupra necesității respectării normelor rutiere și a conducătorilor auto asupra consecinţelor neacordării priorităţii de trecere pietonilor. Pentru promovarea mesajului campaniei de informare a fost realizat un clip video, un spot radio, precum și pliante ce vor fi distribuite pietonilor și celorlalți participanți la trafic.

Citeşte şi Atenţie, şoferi! Circulaţia rutieră, întreruptă pe mai multe drumuri din ţară

La conferința de deschidere au participat domnul chestor de poliţie Dumitru Jianu – inspector general adjunct al Poliției Române doamna comisar de poliție Simona Stoica, ofițer sociolog din cadrul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității și domnul comisar- șef de poliție Florentin Brăcea – directorul Direcției Rutiere.

RECOMANDĂRI PENTRU PIETONI:

Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.

Citeşte şi RESTRICŢII RUTIERE în zona Pasajului de la Piaţa Presei Libere

Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

DailyBusiness
Ai planuri pentru luna octombrie? Meteorologii anunță cum va fi vremea în fiecare zi, toată luna
Spynews
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Ora de iarnă 2024. Se mai schimbă ora în România în luna octombrie? Ce s-a decis
Capital.ro
Capcană pentru chiriași. Râmâneți fără bani și locuință. NU faceți asta niciodată
Playtech.ro
Doamne cum arăta Anamaria Prodan înainte să-și micșoreze sânii!!! Imaginile secrete au SCĂPAT pe net
DailyBusiness
Hotărâre drastică pentru toți românii care stau la casă!
Adevarul
Cum se amestecă mâna lungă a lui Putin în alegerile din România. Expert: „Facem parte dintre inamicii lor mai abordabili”
wowbiz.ro
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Spynews
Ziua Educației 2024. Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru învățători și profesori
Spynews
Claudia Pătrășcanu i-a făcut o urare lui Gabi Bădălău de ziua lui de naștere: ”Nu aștept să mi se răspundă niciodată”. În ce relații este cu fostul soț
Evz.ro
Românii cu salarii sub 5.000 de euro, jigniți. O vedetă le-a trântit-o
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?
Cancan.ro
Reacția subliminală a Doiniței Oancea înaintea nunții Lorei cu Ionuț Ghenu: 'Când soția și amanta devin prietene' 😲
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se schimbă obligatoriu buletinul. România, obligată de UE. Decizie vineri, 4 octombrie
StirileBZI
Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru ajutoarele de încălzire 2024-2025! Cererile se depun până pe 20 noiembrie
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
substantial.ro
România solicită fonduri de 1,5 miliarde euro de la Comisia Europeană pentru refacerea infrastructurii din județul Galați
MediaFlux
DONALD TRUMP dă o mare LOVITURA! S-a aflat cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE SUA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
”Țara te vrea prost”: Sarmalele Reci – o trupă mai actuală ca oricând