Potrivit unui comunicat al ANI, în calitate de director medical al Institutului „Ana Aslan”, în exercitarea atribuțiilor de decizie în ceea ce privește managementul medical al instituției medicale pe care o conduce, în special în domeniul asigurării necesarului de produse medicamentoase în scopul desfășurării activității medicale, Gabriel Prada a participat în mod direct la decizii privitoare la planul economico-financiar anual (din punct de vedere al achizițiilor publice de medicamente).
Astfel, institutul a achiziționat, în perioada 2010 — 2013, medicamente în valoare de 767.305 lei de la SC A&G Med Trading SRL, societate comercială în cadrul căreia soția lui Prada a prestat, în perioada 28 septembrie 2011 — 1 iulie 2013, activități de certificare medicamente, în baza unui contract individual de muncă.
Achizițiile de medicamente s-au efectuat în baza a două acorduri-cadru de furnizare (13 contracte subsecvente și 3 acte adiționale) și a unui contract de furnizare produse semnate de „Dr. Farm. Speranța Prada”.
ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Gabriel Prada a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.