Cearta cu „pliciul”. Prigoană vs intelectualii din PDL

Desemnarea lui Silviu Prigoană drept candidat al PDL pentru Primăria Capitalei a generat tensiuni în interiorul partidului. Gruparea "intelectualilor", Teodor Baconschi, Cristian Preda şi Toader Paleologu, s-a pronunţat împotriva nominalizării lui Prigoană, ceea ce l-a făcut pe acesta din urmă să spună că va candida din partea PDL doar dacă cei trei vor fi excluşi din partid.
Romania TV
24 mart. 2012, 20:09
Cearta cu

E foarte amuzant: Prigoană vrea acum să fim daţi afară din partid. Pentru ce? Pentru crimă de lez-Prigoană? S-o fi născut jignit, pentru că eu nici nu i-am menţionat numele în interviul de la RFI care înteleg că l-a enervat. E drept, am evocat faimosul plici, dar nu văd de ce s-a supărat. Credeam că e un element de brand personal de care este mândru. Pliciul denotă bărbăţie, autoritate, pasiune”, a comentat ironic Toader Paleologu, pe pagina de Facebook.

Scandalul cu privire la candidatura lui Prigoană a fost declanşat de o declaraţie a prim-vicepresedintelui democrat-liberal, Teodor Baconschi, care spunea, într-un interviu la RFI, că Prigoană ar fi o „copie palidă a actualului primar”, Sorin Oprescu.

„Eu zic ca de aici trebuie sa pornim, nu de la persoane si cine sta mai bine, cine are notorietate mai mare, cine a batut pe cine cu pliciul sau cine s-a pozat in CanCan pe prima pagina si atunci are notorietate! Nu. Trebuie sa pornim de la ce vrem sa facem, de la viziunea noastra despre oras, ce gandim despre anumite proiecte”, declara şi Toader Paleologu.

În replică, Silviu Prigoană a declarat sâmbătă, la România TV, că el nu s-a supărat pe cei trei colegi şi că aceştia i-au înţeles greşit declaraţiile.

„Dânşii n-au înţeles, eu am zis că mă retrag din competiţia internă tocmai ca să le fac loc, nu că m-am supărat că au zis ceva. Dacă aşa se pune problema, atunci asta e”, a spus Prigoană.

„Sunt absolut simpatici colegii mei, care au înfierat cu mânie intelectuală faptul că le-am dat voie să demonstreze ce pot. Eu de candidat pentru postul de primar general voi candida. M-am retras doar din competiţia intrenă. Cred ca PDL lucrează la o alianţă de partide şi cred că mă vor susţine la candidatura la primăria Capitalei. Baconschi era un om cu umor, domnul Preda în schimb era mai încrâncenat. Nu putea să zică nimic fără patimă. Eu îl iau aşa cum e, că e colegul meu. Biblia m-a învăţat să îmi iubesc aproapele. Paleologu, Baconshi şi Preda sunt aproapele meu. Eu nu sunt certat cu nimeni. Eu îi iubesc efectiv, sunt colegii mei. Cred că dânşii or să mă voteze şi or să mă susţină„, a mai declarat Prigoană.

Miercuri, deputatul PDL Silviu Prigoană a declarat că nu mai candidează din partea PDL la alegerile pentru Bucureşti, fiind nemulţumit că „greii partidului” Teodor Baconschi, Cristian Preda şi Theodor Paleologu nu îl consideră „suficient de intelectual” ca să reprezinte partidul.

„Am spus că nu mai candidez din partea PDL la alegerile pentru Bucureşti datorită faptului că greii între ghilimele ai partidului Theodor Baconschi, Cristian Preda şi Theodor Paleologu au o campanie împotriva mea, că nu pot reprezenta partidul. Ei nu consideră că e corect să fie reprezentaţi de un cetăţean care şi-a făcut notorietate cu pliciul în Can-Can. Am decis că las intelectualii să reprezinte partidul, să fac pârtie, dacă eu nu sunt suficient de intelectual să-i reprezint, dacă notorietatea nu contează”, a explicat Silviu Prigoană.

 

Spynews
Surpriza anului în televiziune! O emisiune fenomen, un brand în presa de monden, revine în curând! Antena Stars pregătește lovitura
Bzi.ro
Andreea Bălan, provocatoare într-un costum de baie minuscul! A făcut senzație pe plajă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Orașul distrus de un cutremur uriaș care va renaște din cenușă. Va avea blocuri după modelul celor din Barcelona
Capital.ro
Vladimir Putin a dat ordinul. Decizia de care toți se temeau, în plin război: Este necesar
Playtech.ro
WOW cum arată casa lui Alain Delon din Franța. E UNICĂ în lume, nimeni NU are așa vilă
DailyBusiness
NU MAI SUNT BANI PENTRU ACEȘTI ROMÂNI! Bugetul a fost epuizat
Adevarul
Portretul șefului FSB care ar putea ajunge pe scaunul lui Vladimir Putin
Spynews
A fost înregistrat primul deces din cauza virusului West Nile în România. Alți doi pacienți au ajuns la spital, iar unul dintre ei e în stare gravă
Spynews
Lovitură grea pentru Brad Pitt! Fiica Angelinei Jolie a renunțat oficial la numele tatălui ei
Evz.ro
Femeia cu cei mai mulți copii din lume. Suferea de un sindrom rar întâlnit
Ego.ro
Singura femeie care l-a părăsit pe Alain Delon i-a înnebunit pe bărbați cu trupul ei! FOTO incredibile, la 58 de ani
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Vacanța de vară, prelungită! Anunț de ultimă oră pentru elevi
Cancan.ro
Job-ul din România plătit cu 4.800 lei/lună pentru care se cer doar 8 clase. Primești tichete de masă și decontarea transportului
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Momente de coșmar pentru pensionarii care și-au primit deciziile de recalculare! „Mi s-au tăiat 500 de lei”. Românii s-au strâns, revoltați, în fața caselor de pensii
Capital.ro
Doliu național în Biserica din România. S-a stins cel mai iubit părinte: A fost chemat de Dumnezeu
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
"A strigat 'tati' și..." Tatăl băiețelului de 8 ani mort la cursurile de înot, mărturii cutremurătoare
substantial.ro
Lansetele Okuma: performanță și inovație pe malul apei
MediaFlux
AVERISMENT pentru PENSIONARI! MINISTRUL MUNCII a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...