Rocsana Contraș a fost audiată ca martor și a povestit despre un moment în care președintele Uioreanu a primit un plic în care se aflau 45.000 de lei și a intrat în panică, informează evz.ro. De frică să nu fie o capcană, Uioreanu a atins respectivul plic cu o batistă, pentru nu lăsa amprente. Plicul a fost adus de directorul general de la firma DIFERIT SRL, din Cluj Napoca, abonată la lucrări publice, Grigore Vădean.
„În timp ce eram singură în secretariat s-a prezentat un domn care avea asupra lui un plic de culoare maro, voluminos, pe care l-a pus pe masă spunând că este pentru domnul președinte. Deși l-am întrebat cum se numește și ce conține plicul acesta a refuzat să îmi spună, insistând că este pentru domnul președinte, după care a plecat lăsând plicul la mine pe birou„, a declarat fosta secretară a lui Uioreanu.
În aceeași zi, la finalul programului, Uioreanu s-a întors la birou și s-a albit la față când a deschis plicul care era plin cu bani. Rocsana Contraș mai povestește că Uioreanu a refuzat să atingă plicul și că a intrat în biroul lui pentru a aduce o batistă.
„Președintele a intrat în biroul său, a luat o batistă cu ajutorul căreia a deschis plicul, constatând că erau bani, fără să pot spune despre ce sumă era vorba … În continuare cu președintele ne-am dus la pază pentru a verifica camerele de supraveghere, am verificat registrul în care se consemnau persoanele care intrau în Consiliul Județean Cluj, însă nici domnul președinte nu și-a dat seama cine este persoana aceea„, a mai spus Rocsana Contraș.
Horea Uioreanu se afla în arest la domiciliu din 12 noiembrie 2014, când Curtea de Apel Cluj a dispus, printr-o sentinţă definitivă, înlocuirea arestului preventiv, care a durat mai bine de şase luni, cu arest la domiciliu.
În 23 iunie 2014, Horea Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trei infracţiuni de luare de mită, din care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.