Elena Udrea consideră că Laura Codruța Kovesi, şefa DNA, a avut de câștigat în populatitate arestând-o.
„Constat că aceia care pot decide asupra libertății cuiva își fac imagine cu acest instrument care este arestarea preventivă. Nu poți să arestezi preventiv un om, fără să-l judeci. Acum este o adevărată competiție. Cine arestează mai mulți. Așa cum spunea Kovesi, ÎCCJ a dat tonul în România. Arestul preventiv nu folosește decât la a teroriza oamenii. Oamenii sunt înspăimântați de arestul preventiv. Unii declară tot ce își doresc procurorii. Nu contează cât au terorizat oamenii fie pentru a recunoaște fapte pe care le-au făcut.(…) Este un instrument prin care cei care își doresc imagine și în același timp se dă un semnal clasei politice. Cei din penitenciar spuneau: „dacă Elena Udrea a fost arestată, ce șanse avem noi să rezistăm în fața acestui val?”. Sunt înspăimântați de arest preventiv și oricine este chemat și pe masă i se pun cătușele declară orice vor procurorii”, a spus Elena Udrea, la B1TV.
Elena Udrea a recunoscut că tocurile și poșetele au umbrit prestația sa de ministru al Turismului, unde, consideră ea, a făcut o treabă foarte bună.
„Trebuie să recunosc că țintind către Elena Udrea, Kovesi a țintit corect. Recunosc și îmi asum că nu am reușit să echilibrez opinia publică despre imaginea mea. Tocurile și poșetele au umbit prestația mea de ministru. Astestându-mă pe mine a avut de câștigat în popularitate”, a mai spus Udrea.
Elena Udrea a fost eliberată, joi, din închisoare. Fostul ministru a declarat, la poarta Penintenciarului de la Târgşor, că îi mulţumeşte fostului preşedinte Traian Băsescu pentru susţinerea pe care i-a acordat-o pe perioada cât a stat în arestul preventiv.
Elena Udrea a fost încarcerată la Penitenciarul de Femei Târgșor, după ce a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.
În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă, administratorul unei firme.
Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea.