„Let’s Do It, Romania!” dă startul primei campanii de crowdfunding pentru o cauză ecologică din România

După ce a reușit să implice un milion de voluntari în cea mai mare mișcare socială din țară, echipa "Let’s Do It, Romania!" face următorul pas în curățarea României de deșeuri. Susținătorii campaniei sunt invitați să doneze începând de astăzi pe Indiegogo.com pentru aplicația și platforma software "Let's DoIt!".
Iulian Tudor
13 mai 2015, 09:57

„Aplicatia „Let’s Do It!” te ajută sa marchezi pe hartă oricând, orice deseu întâlnit in oras sau în natură pentru ca, apoi, să fie transformată într-o sesizare către autoritățile în măsură să o curețe. Echipa „Let’s Do It, Romania!” va monitoriza fiecare sesizare pentru a primi un răspuns în maximum 30 de zile, durata prevazută de lege, iar voluntarul va primi constant mesaje cu statusul sesizării, până când zona este curățată. Astfel, vrem să încurajam românii din întreaga țară să ia inițiativa ori de câte ori găsesc deșeuri ilegale, printr-un instrument prietenos și ușor de folosit, care răspunde întrebării: ce pot face eu, ca cetățean, ca să curăț România de deșeuri?” a declarat Anca Baniță, Communication Manager „Let’s Do It, Romania!”.

Citeşte şi Deşeurile electrice şi electronice au atins un nivel-record, de 41,8 milioane de tone, în 2014

Pentru a crea aplicația, echipa „Let’s Do It, Romania!” a realizat un parteneriat cu compania de software QUALITANCE, care va dona câte un dolar pentru fiecare dolar donat de societatea civilă. Pentru a acoperi suma de bani necesară, românii sunt invitați să doneze pe platforma de crowdfunding Indiegogo.com pentru a strânge 36 170 de dolari, sumă care include atât costuri de dezvoltare și lansare a aplicației și platformei, cât și costurile campaniei de crowdfunding.

„Realizarea unei astfel de aplicații de mobil, care are în spate 2 platforme online, Harta Deșeurilor și Registrul de sesizări către autorități, cu toate informațiile despre coordonatele GPS ale fiecărei autorități publice locale din România, presupune un efort logistic și financiar pe măsură. Vrem să punem la punct un sistem complet, ușor de utilizat și care funcționează perfect, pentru ca cetățenii României să aibă încrederea că solicitarea lor primește un răspuns și motivația de a acționa atunci când descoperă o zonă poluată cu deșeuri. Pentru ca acest lucru sa devină posibil, avem nevoie de donațiile voastre, ale voluntarilor „Let’s Do It, Romania!”, care ați crezut în noi încă de la început. Haideți să ne unim din nou pentru o cauză comună!” a declarat Andrei Coșuleanu, Director Executiv „Let’s Do It, Romania!”

Campania de crowdfunding continuă timp de 40 de zile, iar fondurile strânse vor fi destinate dezvoltării aplicației „Let’s Do It!” în România, pentru a fi preluată, în viitor, și de alte țări din „Let’s Do It, World!”, comunitatea internațională care a implicat până în prezent 112 țări și 11 milioane de voluntari pentru o planetă curată.

Citeşte şi Acţiune de salubrizare în Cartierul Militari din Capitală

Dacă vrei să te implici în campania de crowdfunding „Let’s Do It, Romania!”, iată ce poți face:

-Donează pe Indiegogo.com și alege-ți cadoul eco preferat!
-Trimite mesajul familiei tale, colegilor și prietenilor tăi și invită-i să ne susțină!
-Dă „join” evenimentului de pe Facebook și invită-ți prietenii și familia să susțină cauza!
-Dă „share” evenimentelor si postărilor „Let’s Do It, Romania!” pe Social Media: Facebook, Twitter, Linkedin

Toate detaliile despre campanie se regăsesc pe site-ul Indiegogo.com.

Hai să curățăm lumea împreună! Let’s Do It!

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul unic descoperit recent în România. E spectaculos și are o lungime de 1.3 kilometri
Capital.ro
A murit unul din marii actori. Drum lin, maestre! A fost o legendă a scenei
Playtech.ro
Imagini de SENZAȚIE cu soția lui Ianis Hagi. Elena a făcut furori în luna de miere. E tot mai îndrăzneață
DailyBusiness
Cele mai poluate orașe din România au ajuns într-un clasament european. Unde îți poți pune în pericol sănătatea
Adevarul
Marturiile disidenților ruși eliberați în schimbul de prizonieri cu Rusia: „Este foarte dificil pentru mine din punct de vedere emoţional”
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Zani pariază totul pe o carte. Cum vrea să se îmbogățească
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Adrian Mutu e în stare de șoc, după cutremurătoarea veste primită: 'Am pierdut un frate!' 😢
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Declarațiile sfâșietoate ale bunicului celor doi copii loviți de un adolescent într-o parcare din București. Care este starea fetiței al cărui picior a fost amputat: „A avut coșmaruri”
Capital.ro
INTERZIS pentru românii care stau la curte. NU ai voie să faci asta în fața casei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Dărâmat de durere, bunicul băiețelului omorât în accidentul din Pantelimon cere dreptate "A băgat în pământ un suflet nevinovat"
substantial.ro
BBC îl va elimina pe fostul prezentator Huw Edwards din arhiva sa
MediaFlux
AVERTISMENT pentru pensionari. Șeful Casei de PENSII explică o mare GREȘEALĂ
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?