Austria îşi primeşte cota de imigranţi în corturi. Centrele de primire sunt deja pline

Încă 597 de imigranți ilegali au sosit săptămâna aceasta în Austria, autoritățile de la Viena fiind nevoite să instaleze pentru aceștia tabere de corturi, întrucât centrele de primire a refugiaților sunt deja pline, transmite joi agenția EFE.
Filip Stan
14 mai 2015, 16:35
Austria îşi primeşte cota de imigranţi în corturi. Centrele de primire sunt deja pline

În fața creșterii semnificative a numărului imigranților ilegali, Ministerul austriac de Interne a creat o celulă de criză, care se va reuni vineri cu reprezentanți ai Ministerului Apărării, administrațiilor locale și ONG-urilor.

Conform statisticilor guvernului austriac, în primele trei luni ale anului în curs au sosit în Austria încă 10.207 refugiați, proveniți în special din Siria, Kosovo, Afganistan și Irak, în perioada similară a anului trecut acest număr fiind de 4.088.

Drept urmare, Austria este una dintre țările care sprijină sistemul de cote obligatorii de repartizare a imigranților ilegali între statele membre ale blocului comunitar, propus miercuri de Comisia Europeană (CE). Inițiativa prevede preluarea, într-o primă etapă, a 20.000 de refugiați de către toate statele blocului comunitar, urmând ca până la sfârșitul anului să fie creat un mecanism asemănător pentru repartizarea tuturor refugiaților între statele membre, decizii care vor fi supuse aprobării Consiliului European, potrivit Agerpres.

Conform unei estimări preliminare obținute pe surse de agenția Reuters, Austria ar urma să fie obligată să găzduiască 2,62% din refugiații sosiți în UE, sau 2,68%, potrivit agenției EFE, procent considerat ‘enorm’ de ministrul austriac de interne, care afirmă că în țara sa se află în prezent 5% din refugiații sosiți în Europa.

Conform aceleiași scheme publicate de Reuters, procentul de refugiați pe care România ar urma să fie obligată să-i găzduiască este de 3,75%.

În timp ce țările sever afectate de valul de refugiați, cum ar fi Italia, Germania sau Suedia, au primit pozitiv propunerea executivului comunitar, altele, precum Marea Britanie, Ungaria și Cehia, s-a declarat ferm împotriva unui asemenea sistem.

De asemenea, în timp ce susținătorii inițiativei cotelor obligatorii, cum este cazul președintelui CE, Jean Claude-Juncker, invocă argumentul solidarității europene, dar și faptul că Europa ar avea nevoie de imigranți din cauza îmbătrânirii continue a populației active, cei care se opun proiectului avertizează că el nu va face decât să încurajeze imigrația ilegală, în opinia ministrului britanic de interne Theresa May singura soluție fiind retrimiterea acestor imigranți în țările lor.

Potrivit Eurostat, numărul total al solicitanților de azil în țările Uniunii Europene a ajuns anul trecut la circa 626.000. Numai în Italia peste 90.000 de imigranți clandestini proveniți din țările Africii și Orientului Mijlociu au sosit în ultimele luni după ce au traversat Marea Mediterană pornind din Libia, unde haosul și lipsa unei autorități statale au lăsat frontierele nesupravegheate.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Un bărbat din Kerala, blocat timp de 42 de ore într-un lift de spital fără mâncare sau apă
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'