Al Qaida a pus la cale atacuri în masă cu cianură, la Jocurile Olimpice de la Londra

Tabloidul britanic The Sun a descoperit, printr-o anchetă proprie, că un grup de fanatici islamişti din gruparea teroristă Al Qaida puseseră la cale un atac mortal, în masă, cu ocazia JO de la Londra.
Sânziana Stancu
26 mart. 2012, 09:30
Al Qaida a pus la cale atacuri în masă cu cianură, la Jocurile Olimpice de la Londra

Pe un site de Internet cu legături în reţeaua Al Qaida au fost postate instrucţiuni detaliate despre cum s-ar putea provoca ucideri în masă, cu ocazia Jocurilor Olimpice din această vară, în iulie, la Londra, scrie tabloidul britanic, care a descoperit toată povestea cu ocazia eliberării anticipate a doi foşti membri ai grupării, condamnaţi pentru terorism.

Aceştia au furnizat pe Internet, în detaliu, reţetele având ca ingredient de bază cianură, ce ar fi urmat să fie deghizate în produse cosmetice, cum ar fi cremele pentru corp sau mâini, pentru a provoca uciderea în masă a consumatorilor lor. 

Astfel, una dintre reţele postate în limba arabă pe Internet era cea a unei creme de corp. Un extremist care s-a recomandat online ca fiind Abu Hija Ansari scria că otrava (cianura, n.r.) trebuie amestecată cu o cremă de corp sau de mâini, „ca să intre în piele”.

„Prin piele: 1 – Cianură, 2 – Cremă pentru corp. Amestecaţi ingredientele. Crema de corp deschide porii pielii şi grăbeşte absobţia şi efectul cianurii”, scrie Ansari, în arabă, pe site. El le atrage atenţia celor care ar fi tentaţi să prepare amestecul letal „să poarte mănuşi de cauciuc când îl prepară”.

Reporterul publicaţiei britanice s-a folosit de o falsă identitate pentru a putea accesa site-ul teroriştilor, care are peste 17.000 membri din întreaga lume, precum şi legături cu şase terorişti foarte cunoscuţi ai grupării Al-Qaida, mai dezvăluie publicaţia britanică.

„Există un întreg contingent care foloseşte acest site, iar ceea ce dezvăluie acesta nu este doar un zgomot de săbii, ci o poftă sălbatică de a face rău cu adevărat evenimentului şi oamenilor care vor lua parte la el”, scrie reporterul The Sun.

La rândul său, parlamentarul conservator Bernard Jenkin, preşedintele grupului parlamentar pentru Securitate Internă, a declarat că speră „ca toţi aceşti indivizi să fie identificaţi şi să se ia măsuri împotriva lor. Cei care mai cred acum că nu există nicio ameninţare teroristă, trăiesc cu capul în nori, deasupra unei ţări a smintiţilor”.

Fanaticii islamişti Nabeel Hussain şi Tariq al-Daour au fost eliberaţi de justiţia britanică, pe cauţiune, înainte de ispăşirea pedepsei. Hussain (28 de ani) a primit o pedeapsă de 8 ani, în 2009, fiind găsit vinovat de participare la un complot terorist pentru doborârea printr-un atac cu bombă a 19 avioane care urmau să zboare din Marea Britanie, de pe aeroportul Heathrow, către Statele Unite. Al-Daour (26 de ani) a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru incitare la omor, în 2007.

Hussain şi Al-Daour se numără printre cei peste o sută de terorişti care au fost eliberaţi din închisorile din Marea Britanie şi care se plimbă acum nestingheriţi, cei mai mulţi dintre ei, pe străzile din Londra.

 

 

 

 

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!