Percheziţii în Capitală la un grup specializat în infracţiuni de înşelăciune şi şantaj

Polițiștii din Bucureşti au pus în aplicare, vineri, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, două mandate de percheziție la adresele membrilor unui grup specializat în infracțiuni de înșelăciune și șantaj, informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB).
Iulian Tudor
16 mai 2015, 09:05
Percheziţii în Capitală la un grup specializat în infracţiuni de înşelăciune şi şantaj

În urma acestei acțiuni, au fost identificate și conduse la sediul Secției 5 Poliție, șase persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune și șantaj.

În fapt, cei șase aveau ca îndeletnicire efectuarea de lucrări de reparare a imobilelor, iar pentru contractarea de lucrări, procedau la contactarea directă a persoanelor, oferindu-se să efectueze lucrări necesare, inițial prezentând un preț redus, obținând în acest fel acordul pentru demararea lucrărilor.

„Pentru inducerea în eroare a persoanei vătămate și pentru a prezenta credibilitate, bănuiții încheiau contracte de prestări servicii în numele unei societăți comerciale fără a avea însă calitatea de asociați, administratori sau angajați ai acesteia și fără a preciza moneda și prețul total al lucrării. După obținerea acordului persoanei vătămate, bănuiții începeau să efectueze lucrarea contractată, dar și reparații și înlocuiri de componente în plus, față de înțelegerea inițială, sub pretextul că acestea sunt necesare”, se arată în comunicat.

Astfel, pe parcursul executării lucrărilor, aceștia solicitau de la persoana vătămată diferite sume de bani reprezentând costul parțial al lucrării, suma depășind cu mult prețul stabilit inițial.

„Pentru obținerea sumelor de bani solicitate, bănuiții apelau la mijloace de constrângere psihică a persoanei vătămate, exercitate prin forța grupului”, informează DGPMB.

Ca urmare a acestor acțiuni, în perioada 14 — 24 aprilie, persoana vătămată a remis către bănuiți, suma de 8.550 de euro și 5.000 de lei.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat de către polițiștii bucureșteni, în proporție de 60% și a fost predat persoanei în drept.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și șantaj, precum și pentru stabilirea întregii activități infracționale, cu cei șase bărbați în stare de reținere, urmând a fi prezentați magistraților.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Donald Trump aproape de moarte în urma unui atac armat în Pennsylvania
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'