Învăţătoarea din Cluj care TERORIZA elevii, CERCETATĂ PENAL. Părinţii şi-au retras copiii de la clasă

Învățătoarea Monica Chiorean de la Liceul de Muzică "Sigismund Toduță" din Cluj-Napoca, care a fost înregistrată în timp ce umilea un copil de clasa I în urmă cu o lună, a fost audiată, luni, de poliţie. Femeia este cercetată penal pentru purtare abuzivă. Tot luni, învăţătoarea s-a întors la catedră, după ce a fost sancţionată doar cu reducerea salariului cu 15% timp de 6 luni.
Iulian Tudor
18 mai 2015, 08:18
Învăţătoarea din Cluj care TERORIZA elevii, CERCETATĂ PENAL. Părinţii şi-au retras copiii de la clasă

Învăţătoarea Monica Chiorean de la Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca a fost audiată, luni, la secţia de Poliţie nr.2. Acolo au fost chemaţi, luni, şi părinţii copiilor terorizaţi, pentru a da declaraţii. Aceştia sunt revoltaţi de decizia consiliului de administraţie al şcolii şi nu vor să-i mai ducă pe copii la ore. 

Unii părinţi şi-au retras deja copiii din clasa de la Liceul de Muzică „Sigismund Toduță”, deoarece profesoara se va întoarce la catedră.

În conformitate cu decizia luată de Consiliul de Administraţie al colegiului, în cadrul căruia a fost discutată situaţia învăţătoarei, aceasta se putea întoarce de luni la catedră. Inspectoratul nu a fost anunţat de reprezentanţii Poliţiei că ar fi început o anchetă, însă în astfel de cazuri este normal să se întâmple aşa, noi suntem anunţaţi doar în situaţia în care se face trimitere în judecată, pentru că doar atunci noi putem suspenda cadrul didactic respectiv„, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus.

După ce au văzut comportamentul traumatizant al învăţătoarei, poliţiştii s-au autosesizat şi au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă. 

În prima fază, după apariția înregistrărilor audio, învățătoarea a intrat în concediu medical pentru a nu putea fi sancționată disciplinar. Ulterior revenirii la catedră, susțin surse oficiale, directorul Liceului de Muzică a propus ca și sancțiune disciplinară excluderea învățătoarei din învățământ.

Propunerea trebuia confirmată de Consiliul de Administrație al Liceului de Muzică, care, prin vot secret, a anulat propunerea și a înlocuit-o cu diminuarea salariului cu 15% pentru o perioadă de șase luni de zile.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj a declanşat, la începutul lunii aprilie, o anchetă la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, după ce o învăţătoare a fost înregistrată la ore în timp ce jignea un elev de şapte ani din clasa I şi îl făcea „nebun”, „tâmpit” şi „jumătate de creier”. Mai mult, învăţătoarea îi instigă și pe ceilalți elevi să îl umilească în fața clasei pentru a-l „trezi”. Culmea, pe finalul înregistrării se poate auzi cum elevul răspunde, timorat, întrebărilor profesoarei și face calculele matematice cerute.

Mă, tu ești nebun la cap? Unde dracu ai văzut… De ce scrii zero, mă, băiatule? Pune zero la rezultat. Mă, tu ești normal la cap? Mă, tu ești normal la cap, tu ești întreg? Unde dracu ai văzut pus acolo? Tu nu ești în stare să urmărești odată cu noi? Mă, tu ești normal, mă, băiatule (profesoara începe să ridice tonul)? Tu nu îți poți reveni la ritmul colegilor tăi? Du-te naibii în pregătitoare! Du-te în grădiniță! Pleacă în pregătitoare! Incapabil să te concentrezi. Toți sunt acolo, dar el e pe nicăieri. A scris trei imbecilități pe prima coloană. Mă, băiatule, tu ești întreg? Unde îți stă mă capul? Vino dracului la catedră să te păzesc ca pe un copil mic. Jumătate de creier ce eşti! Adu-ți scaunul să fii supravegheat ca bebelușii. Bebeluș!„, a strigat profesoara timp de aproape 2 minute.

Spynews
Văduva lui Costel Corduneanu face lumină la aproape cinci luni de la moartea lui! Grațiela demontează zvonurile conform cărora ar fi fost ajutată financiar
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Valorile glicemiei în funcție de vârstă. Ce glicemie ar trebui să ai dacă ai sub 60 de ani. Care este nivelul optim și pentru persoanele vârstnice
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. Când se schimbă din nou ora în România. Dăm ceasurile înapoi
Playtech.ro
Când trecem la ora de iarnă în 2024. Data în care noaptea devine mai lungă
DailyBusiness
Se dau vouchere de 400 de lei pentru angajați!
Adevarul
Mircea Badea și Carmen Brumă, implicați într-un accident rutier pe insula Corfu. „Se putea termina groaznic”
Spynews
Mădălina de la Insula iubirii este însărcinată? Cum a răspuns ispita atunci când a fost întrebată dacă urmează să-l facă pe Dani tată
Spynews
Ronald Gavril, urare pentru Anamaria Prodan, de ziua ei de nume: „Îngerii să-ți călăuzească pașii”. Cei doi radiază de fericire
Evz.ro
Irinel Columbeanu, ajuns la mila prietenilor. Toate speranțele i-au fost spulberate
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Aceștia sunt pensionarii cărora li se DUBLEAZĂ pensiile după recalculare. Primesc de două ori mai mulți bani!
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox la data de 9 septembrie 2024: Ce trebuie să facă credincioșii în această zi?
Capital.ro
Doliu infinit! A murit marea stea a muzicii. Celine Dion a împietrit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie
substantial.ro
Jannik Sinner câștigă pentru prima dată US Open și devine primul campion italian la simplu masculin
MediaFlux
A SCĂZUT PENSIA! LOVITURĂ TOTALĂ după RECALCULARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...